måndag 11 mars 2013

För kallt för ett dopp
Kallare än normalt för minst tio dagar framåt, meddelade SMHI i morse. Suck! Vid stranden har stenarna tagit på sig sina isiga vintermössor igen och vi tycker synd om gravänder, tofsvipor och lärkor som nu försöker hitta någon mjuk tångbank eller pöl utan is på, för att leta föda i. Den 11 mars förra året tog jag bilder på krokus i trädgården! I år kan jag hitta några gröna blad, lite frostnupna i topparna, som tittar upp men av färgglada krokusknoppar syns inte ett spår. Äsch, nu ska jag inte sjunka ner i någon måndagsdepression! Tio dagar går fort och sedan är säkert våren här på riktigt!

4 kommentarer:

 1. Mycket vackert är det, men inte så inbjudande att bada i! Vi har -15 nu och det är isande kallt. Har också hittat några stackars krokus på väg upp, men det lär dröja innan det händer nåt mer!

  SvaraRadera
 2. Vi vet ju att det går åt rätt håll i alla fall, men visst blir man lite smådeppig när det är så här kallt och blåsigt.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Skönt Kerstin... jag kände riktigt hur man började sjunka ner i träsket... men så räddade du oss i sista stund. Visst betyder det så mycket om man lyckas vända saker och ting till något positivt! Himla flyt att man inte har hängt undan några vinterkläder än. Men jag fick åtminstone prova fleecejacka och joggingskor en dag på promenaden. Känner att det är saker som borde hinnas med här inomhus så det är kanske inte så dumt. Kram till dig!

  SvaraRadera
 4. I lördags satt jag för första gången på ett par renskinn och solade i snön, riktigt härligt. Att leta efter krokusar i trädgården är inte att tänka på. Man får vara glad att det allra översta av staketstolparna syns ovanför snön.

  SvaraRadera