torsdag 7 mars 2013

Att lära om på nyttUnder lång tid har jag ibland fått slå till ordentligt på spisens ugnslucka för att den inte ska åka isär. Plötsligt fungerade det inte längre. Ugnsluckan gick i två delar och resterna av några förtorkade klämmen i plast låg nedanför på golvet. Paniken är nära och vi ringer ett SOS-samtal till närmaste försäljare. Lugn, säger de, vi har just nu kampanjpris på hällspis med varmluftsugn. En knapp timme senare var den nya spisen på plats. Det medföljde en instruktionsbok med många faktaspäckade sidor. Jag får ta en sak i taget. Nu har jag just lärt mig att koka potatis. Si och så mycket vatten i kastrullen, börja på nian, sätt ner och stäng av tio minuter innan potatisen är klar. Jag vet inte när jag kommer att känna mig mogen för nästa steg."Din nya ugn kan ha andra bak-/stekegenskaper än din gamla." Skrämmande! Dessutom är häftet fullt av varningstrianglar och felsökningstabeller. Kanske blir det en kall sallad till middag idag.

7 kommentarer:

 1. Haha! Ja, herregud, bevare oss för nya hushållsapparater, av vilket slag de än vara må! Själv kör jag fortsättningsvis på den gamla Husqvarna Regina Bistro jag köpte beg. 2005 samtidigt som "Rucklet" blev mitt.

  Peppar, peppar är det ingenting annat som kraschat på den ännu än infattningen till ugnslampan. Det går förvisso att sätta dit en glödlampa, men det blir inte mycket kontakt. Funkar lika bra med en ficklampa, när behovet av invändig belysning är påkallat, så jag kör på så länge det går :o)

  Lycka till med nyförvärvet! Varmluftsfunktionen skulle jag inte tacka nej till själv.

  SvaraRadera
 2. När vår ugnslucka gick i två delar lagade jag den med två spikar. Så dumt av mig, när jag kunde fått en ny spis!
  Irene

  SvaraRadera
 3. HJÄLP! ... ny spis men samtidigt väldigt spännande och fräscht inte sant? Lär vara bra med varmluft t.o.m vi bak. Vi har en sådan men jag brukar bara använda funktionen till jul då man behöver värma mycket på en gång. Vi har en liten ugn ovanför den stora den använder vi däremot mycket det värmer så fort att det är ett mellanting emellan micro och den vanliga ugnen. Du kommer säkert att bli riktigt nöjd med spisen Kerstin. Du får på och baka något kanske direkt till helgen... Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Usch det är jobbigt att lära sig nya vitvaror..så mkt knappar och funktioner,kanske rätt onödiga t om...det roliga är ju att den är ren och fin...ett tag, hihi..lycka till..sallad är ju bra..i f s.
  Kram Karina

  SvaraRadera
 5. Vilken fiiiiiin spis, det är nog nåt jag verkligen oxå skulle behöva, en ny alltså.
  Ha det fint
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 6. Så härligt med en ny spis!

  Ni blir säkert goda vänner snart och inte kan den väl vara så komplicerad att du behöver läsa instruktionsboken utan och innan.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 7. härligt att slippa trilskas med den ugnsluckan, minns min förfäran första gången då jag trodde det var jag som gjort något fel... fördelen att bo på landet - snabb leverans och installation. Instruktionsböcker i all ära, trial and error är min melodi ;-)

  SvaraRadera