söndag 24 mars 2013

Noll koll
Men vad är det där? Plötsligt ser jag en liten samling av krokus i en grop mellan snödrivorna. Lite köldbiten men ändå så vacker och den första i min trädgård i år. Du har ingen kontroll på din omgivning säger sparvhöken som sitter på kanten av dammen och spanar över småfåglarnas vattenhål. Konstigt att du över huvud taget överlever. Kontroll är A och O! Just det, instämmer en röst högt uppifrån. Så här i påsktider kan man ju tro att det är någon högre makt som talar, men det är den svävande örnen som lägger sig i samtalet. Här uppifrån har jag sett de där blommorna i flera dagar. Sluta att gå omkring och spana i kikaren! Titta lite på marken som du kliver på istället!

4 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder på krokus och fåglar!
  Örnar ska det finnas gott om nere vid hamnen i Klintehamn, men inte har jag lyckats få syn på några. En enda gång vet jag med mig att jag sett örn.
  Sparvhöken däremot var en trägen besökare vid fågelbordet på Stenstugu, så den fick jag många bilder på.

  Ha en skön söndag Kerstin!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Ja, Kerstin nog har du rätt i att det finns hur mycket som helst att göra fastän man inte kan arbeta, å skönt är det att veta hur framtiden ter sig , det var jobbigt att vara sjukskriven och inte veta hur allt skulle bli, men nu tar jag nya tag i detta nya liv.
  ÅÅÅÅÅ, va härligt att se dom första vårblommorna som tittar upp hos dig, här får vi nog vänta ett tag till är jag rädd.
  KRAMAR
  Eva

  SvaraRadera
 3. Vi träffade på en stor fågel oxå en gång,
  >vi hade en liten tax på den tide. Den fågels dök flera ggr efter Puck . Men vi skrek och
  flaxade med våra armar så dem försvann.
  Jättefina bilder . tack för vi får vara med.

  SvaraRadera
 4. Jadu, jag fattar som vanligt inte hur du hinner med med kameran när det gäller att knäppa pippifåglar - oavsett om de sitter ner eller flyger i luften. Lika impad varje gång!

  Några krokusar har jag t.v. inte lyckats lokalisera på de fåtaliga, snöfria fläckar jag har på gården. Men en liten, liten rugge med snödroppar har tittat upp! Yessss! Det finns hopp om Livet, i år igen!!!

  SvaraRadera