tisdag 12 mars 2013

Global uppvärmning????
När jag tittar på termometern idag förstår jag de som ifrågasätter vetenskapens varningar för en global uppvärmning. Men varmare klimat medför också ett "vildare" väder med större och mer dramatiska svängningar. För mig är det tillräckligt dramatiskt med -11 grader idag. Jag lider mest å fåglarnas vägnar. De stackare som trodde att det var vår i Sverige och startade sin resa mot sommaren. Den stackars vårfina ringduvan till exempel. I går gick den här och plockade mat hela dagen. Och vad är det som gör att man alltid blir så glad av stjärtmesar? "Nu är stjärtmesarna här igen" ropar vi glatt till varandra och så springer vi och tittar på de små ulliga, gulliga, pigga fåglarna.

3 kommentarer:

 1. Snarare känns det som en ny istid! Vi har -16 idag....Stjärtmesarna kommer hit ibland också och vi reagerar likadant som ni ;-)

  Värmande kramar skickas :-)

  SvaraRadera
 2. Men stjärtmesarna är ju så söta! Man kan inte låta bli att glädjas över deras närvaro. Vi har också en ringduva som tydligen tagit alldeles fel på tiden, den har varit här i flera veckor. Ena vingen släpar men den kan flyga och försörjer sig vid vår fågelmatning. Hoppas den klarar sig tills värmen kommer.
  Irene

  SvaraRadera
 3. Jag har också efterlyst den där globala uppvärmningen, men det är kanske den som är orsaken till den här extrema kylan vi har nu.
  De där stjärtmesarna ser helt förtjusande söta ut. Det är en fågel som jag aldrig sett.

  Ha en fin tisdagskväll!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera