fredag 26 augusti 2011

Vägen till Högby fyr


Jag tog en promenad ut till den vackra Högby fyr. Vägen ut dit består av en några meter bred pir där man har vågorna någon meter ifrån sig på båda sidor. En häftig upplevelse speciellt när det blåser lite extra. En starflock passade på att äta sig mätta av flugorna i tången vid sidorna av vägen och i buskarna satt en pilfinksfamilj och tjattrade. Havsörnen kom förbi en sväng och en uppskrämd häger flaxade iväg. En fantastisk upplevelse att gå den ovanliga vägen mitt i havet.

I dag är det fredag och soptippen är öppen. Jag har skrapat ihop en del som ska slängas och jag njuter verkligen av att bli av med en massa onödigt. Dessutom är det en mötesplats för hela bygden på soptippen så det kan bli en trevlig stund.

3 kommentarer:

 1. Det är rätt härligt när soptippen blir en social mötesplats. så är det här också, där träffar man folk och där pratar man glatt medan man lägger det sorterade i rätt container.:)
  Hägern är verkligen fin på bilden. Härlig promenadväg du har.
  En fin helg önskas av
  Karin

  SvaraRadera
 2. En häger vore häftigt att skåda över lägdan, men vi har ju våra tranor som än så länge är kvar. Kna just nu höra deras trumpetande, varför dom nu ska göra det när dom går i par bredvid varandra.

  Jag kan förstå känslan av att gå på piren med havet på båda sidor. Något liknande upplever man nog när man står på stenkistorna i Fällfors med vattnet som kastar sig utför på båda sidor, nästan så att man är rädd att tappa balansen.

  SvaraRadera
 3. Vet du att idag hade jag ett märkligt besök på min gård. Och då svor jag en aning för att jag inte hade kameran till hands... men vem sjutton tar med dej kameran på toa... ;o))

  Såg något större än mina småfåglar flaxa förbi toafönstret, men hann inte se vad det var.
  Nästa gång jag tittade ut genom fönstret så satt det en sån där fågel som man ser på TV ;o) du vet dom där som man tränar upp... Falk...?? den satt där på en gren och glodde på mej och jag stirrade tillbaks. Kameran...!!! När jag väl hittade den så var fågeln borta.

  Den såg inte så stor ut... Men vilken känsla det var... På min gård..!!

  SvaraRadera