lördag 13 augusti 2011

Grönt är gott


Nu mognar det snabbt i trädgården och det gäller att hinna med. Gurkor och squash, druvor och mangold, allt är dags att skörda. Plommonträdet dignar av små blå plommon och i helgen tänkte jag göra chutney på en del av dem. Det börjar också hänga bönor lite här och var. Alla frön som inte fick plats i landet, petade jag ner lite varstans. Bönväxter ska ju vara lite jordförbättrare, har jag för mig, så det kan ju aldrig skada. Den vackra dillkronan, på bilden blötare än den blötaste kräftskiva, vajar med huvudet högt. Inte hann jag med att frysa in dillen innan den började blomma, så nu får jag snällt köpa vinterns dill av dem som kan det här bättre än vad jag kan.

7 kommentarer:

 1. Underbart m egen skörd. Jag har sagt det förr men säger det igen, du tar väldigt vackra bilder.
  Ja du C har fullt upp m att hjälpa oss och M-familjen och dessutom massor att göra i deras bo-förening etc etc :))). Vi är så glada för allt han hjälper oss med.
  Kraaaaam

  SvaraRadera
 2. Bilderna är riktigt ögongodis och "modellerna" är godis för munnen. Alltid trevligt att kunna skörda sina egna grönsaker.
  Må väl
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Dill har jag gett upp att försöka odla. Det funkar överhuvudtaget inte, och jag begriper inte alla dem som hävdar att det är såå enkelt. Torkar den inte bort så käkar sniglarna slätt eller så får den någon form av spinn eller vad det nu kan vara. Så det är bara att stryka på foten och betala för det man behöver :o/

  Över lag har det blivit magert med utomhusskördarna i år. Antagligen för att jag varit för snål med vattenslangen. Men vitlök fick jag i allla fall, så det är alltid något! :oD

  Inte heller kan jag räkna med någon större mängd äppel. Merparten av frukten ruttnar på träden och ser ut att vara angripa av någon sorts svamp. Men victoriaplommon ser jag ut att kunna bada i :o)

  Sköna lörda´n, hörru!

  SvaraRadera
 4. Oj, du har mycket att skörda. Jag plockade rödvinbär, svartvinbär , krusbär och lite hallon igår, bra att ha i frysen och uppleva sensommarens smaker i vinter.
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 5. Härligt med allt hemodlat. Här på berget har vi lite körsbärstomater i gult och rött. Chili plantor fick vi också ev en god vän. Kanske bra att ha i grytor. Annars är det bara blommor. Elisabet

  SvaraRadera
 6. Så mye godt du har i hagen din!
  Fine bilder, og

  SvaraRadera
 7. Grönt är skönt också.
  Tack för tips om kurs, man vet aldrig :)

  Kram
  Anci

  SvaraRadera