onsdag 10 augusti 2011

Fågelmorgon

Jag får abstinensbesvär när jag inte får ut och leta fåglar på några dagar. Den här tiden på sommaren kryllar det också av glada badare runt våra stränder och fåglarna uppsöker mera ostörda platser. Häromdagen var det lite svalt och lite grått, inte precis badväder. Jag åkte iväg tidigt, parkerade och gick en sväng utmed Kalmar sund. Nu är det dags för många av vadarfåglarna att flytta söderut och några sådana borde jag kunna se. Tja, det fanns lite måsfåglar och några vackra tärnor. En och annan sädesärla flög förbi. Men vad var det där långt ute i det långgrunda vattnet? Jag ställde in kameran. Nej, inga vadare men väl ett par badare.

4 kommentarer:

 1. Jag tänkte på dig igår kväll när gässen flög över här på väg söderut. Tänkte att snart kan Kerstin se dem:)

  Karinkram!

  SvaraRadera
 2. Jo, nu flyttar fåglarna och det känns lite vemodigt, men de kommer igen :)
  Önskar jag hade mer tid att betrakta flyttfåglarna, men jobbet kräver sin tid.
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 3. Fina fina Öland..fåglarnas paradis..och mångas...det har väl börjat glesna på turister nu?? Skönt..just nu skulle det vara gött att sitta där med blocket och skissa lite..och mest bara titta och njuta av tillvaron..Kram Karina

  SvaraRadera
 4. Jag har inte sett några fågelstreck dra förbi här, men kanske dom följer kusten. Svanar och tranor spankulerar då omkring i godan ro och ser inte ut att ha några flyttplaner ännu. Däremot hörde jag att det hade glesnat betydligt i leden av badare vid Byske Havsbad!

  SvaraRadera