torsdag 11 augusti 2011

LIte blått idag

Jag är lite sen idag men det beror på att jag egentligen var ovanligt tidig och ute i naturen på morgonkvisten. Mellan de envisa regnskurarna får man ta snabba rundor i trädgården och då upptäckte jag att min hibiscus blommar för fullt. Afrikas lilja har också presenterat några blomstänglar. Jag trodde nästan att den skulle tyna bort efter min omilda behandling under vintern, men den segar sig kvar. Nu ska jag fixa till några bakelser till gäster som kommer på eftermiddagskaffe och när ugnen ändå är varm blir det ett lass med müssli också.

4 kommentarer:

 1. Aha, du slänger ut hibiscusen på sommaren. Något för mig att tänka på till nästa sommar, om jag och blommorna hänger med då.
  Ljuvliga blåa toner på blommorna.

  SvaraRadera
 2. Det är något som jag har glömt i år.... Att slänga ut blommorna :o( Kom på det för ett par veckor sen. Hur jag nu kunde glömma det..? Kanske annat har upptagit mina tankar eller så har jag drabbats av dementi ;o)

  Ska bli intressant att se om novemberkaktusen blommar lika fint efter en "innesommar"....

  SvaraRadera
 3. Jag slänger också ut alla mina växter när frostrisken är över. Bara två stora High Chaparallkaktusar får stå inne för att de är så jobbiga att flytta på. Växterna brukar må mycket bra av utelivet och är ofta väldigt fina när jag lyfter in dem igen. Bekymmersfritt är det också:).

  Karinkram!

  SvaraRadera
 4. Vackra blå blommor! Gillar särskilt Afrikas blå lilja, men det är tyvärr inte ömsesidigt. Har prövat ett par omgångar men den vill inte alls bo hos mig....

  SvaraRadera