måndag 29 augusti 2011

Flitiga som myror


När man kommer ut i trädgården en sådan här fuktig höstmorgon ser man vilka som arbetat på flitigt under natten. Det är spindlarna vars nät syns riktigt tydligt när vattendropparna markerar dem. Överallt hänger det mästerverk spunna av tunna men starka trådar. Spindlarna själva sitter gömda och väntar på att det ska rycka i tråden som går mellan dem och nätet, ett tecken på att någon stackare har fastnat i hans garn. Jag lyckades hitta en spindel som fått napp och ivrigt arbetade på att förvandla något nattfjärilsliknande till en ordentligt inrullad kåldolma.

6 kommentarer:

 1. Spindelnät är vackra och det är nu som man ser dem tydligt, morgnar som dessa.
  En av de allra starkaste trådarna lär de ha också och människan försöker hitta på någonting i samma slag men har inte lyckats ännu.

  Karinkram!

  SvaraRadera
 2. Snitsiga foton du lyckats få av näten! Jag tycker det är jätteknepigt att få skärpan precis på rätt ställe och den konstiga manuella fokusfunktionen på HS20:an gör det inte lättare :o/

  Jag såg något tv-program för ett tag sedan (kan ha varit Landgång med German och Anne), där man fick lära sig att spindelnät är ett superbra, naturligt plåster. Det finns mycket bra att hämta i naturen bara man vet att leta :oD

  SvaraRadera
 3. Vackra spindelnät kommer jag ihåg tydligt från vårt allra första sensommarbesök på Gotland 1998. Dom fanns precis överallt - vilket dom inte gjorde i Stockholm - och bidrog till att det kändes som om man var i ett främmande exotiskt land. Men inte 17 trodde man då att man några år senare skulle bo här!?
  Jag måste också försöka fånga dom på bild med min nya kamera. Har faktiskt inte tänkt på det ännu!

  SvaraRadera
 4. Det är nåt särskilt med spindelnät....

  Har värsta snyggaste nätet utanför köksfönstret... ;o)) Och då kan man ju undra varför jag inte fotar det...?

  Jo för att fönstret är så smutsigt ;o) och jag bryr mej inte om att tvätta det för jag ska få nya fönster insatta i veckan som kommer.
  Jippii, så glad är jag för det... Så spindeln får bo där tills vidare. *ler*

  SvaraRadera
 5. Ja visst är de jättevackra dessa konstverk!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 6. blir alltis faschinerad över spindlas skicklighet och snabbhet. Har en stor en som snabbt bygger ett nytt stort under natten samt tar bort det gamla (aldrig varit med om förut) Nu sitter den i ett skyddat hörn så den kan sitta säkert ett tag. Intressant att iakkta dess framfart.
  Känns som höst i luften, bara 13 grader imorse men klar och skön luft

  SvaraRadera