onsdag 17 augusti 2011

Trädgårdsliv


I går eftermiddag var det plötsligt full fart i trädgården. Något insektsmoln höll förmodligen till i luftlagren för ladusvalor swischade runt, flugsnappare flaxade hit och dit och rödstjärtar och andra gjorde små utfall från träd och buskar. En "ungtupp" av släktet rödstjärt försökte trycka ner min motståndskraftiga plåttupp och på andra sidan staketet kikade en intresserad åskådare fram. Bland fruktträden flyger unga blåmesar omkring och gör små hackmärken i äpplena. När jag släppte kameran några minuter för att plocka ner den torra tvätten från tvättlinan passade tranparet på att flyga rakt över huvudet på mig. Hade förstås blivit en perfekt närbild!

6 kommentarer:

 1. Fina bilder som vanligt!
  Vilken plock det måste ha varit att få ihop stengärdsgården. Stenarna är inte särskilt stora. Nog har människan alltid varit idog på ett eller annat sätt.

  Karinkram!

  SvaraRadera
 2. Jeg liker dine beskrivelser fra hagen, og ikke minst de flotte bildene.

  SvaraRadera
 3. fina fina...är foton från din trädgård----ko så nära...vad mysigt...Karina

  SvaraRadera
 4. For noen herlige bilder ! Du forteller så bra at det er som om jeg er i din hage!
  Ha en fin sensommer ! Klem!

  SvaraRadera
 5. Som du skulle man bo, mitt i spenaten med nötkreatur bakom gärdesgården! Inte utan att jag blir en gnutta avundsjuk, trots att jag älskar "Rucklet" mitt :o/

  Typiskt att tranorna passade på att flyga i exakt samma stund som du inte hade kameran i handen! Men med er fågeltäthet lär du väl få fler chanser?

  SvaraRadera