lördag 27 augusti 2011

In i dimman


Det kanske händer en och annan när fredagskvällens vinflaska är tömd men jag hamnade i dimman mitt på dagen. Det blev gråare och gråare runt omkring mig när jag gick förbi majsfältet för att komma ner till stranden för att fota fåglar. Majsen står två meter hög och majskolvarna börjar svälla utmed stjälkarna. När jag passerat majsfältet och kom ut på standängen såg jag knappt ut till vattnet. De betande kossorna gick att urskilja och några törnskator kom på några meters håll. Jag fick vattendroppar på kamerahuset trots att det inte regnade. Luften var full av fuktighet. Bara att gå hem igen och vänta på vindarna som sveper bort dimman.

8 kommentarer:

 1. En drömsk tillvaro och vilken fin fyr i förra inlägget.

  Ha en skön helg !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Fina bilder i dimman, någonting vi öbor är rätt vana vid:)
  Ha en fin dag, här skiner solen!

  Karinkram!

  SvaraRadera
 3. Så såg det ut nästan hela veckan vi bodde på Ölands Norra Udde...i somras..otrolig dimma..som en vit rökridå...men jag tycke det var vackert..tog otroligt fina foton om inte annat,målade ingen dimma, det var för svårt..
  Gillar dina bilder..Kram Karina

  SvaraRadera
 4. Vi har också haft dimmigt här på sistone, men på mornar och kvällar. Dimman är lite spännande, avstånden förändras och ljuden också.

  Är det brukligt att odla majs på Öland, hinner den bli färdig innan den första frosten?

  SvaraRadera
 5. Inte så värst mycket dimma här ännu, men visst kommer man närmre havet så har den legat kvar längre på dagen om dagarna. Inte så väldans lyckat förstår jag om man ämnar skåda fåglar.

  Idag är det grått och en aning trist vädermässigt här... men varmt och kvalmigt, kan undras om det klarar sig utan urladdning. Dotter berättade att det hade åskar i natt så det stod härliga till i Malmö.
  Trevlig helg
  Kram Ingela

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Tycker det blir fina bilder med dimma, men man blir ju inte så glad när dimman rullar in och man skall spana på fåglar.
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvaraRadera
 7. Min dröm är solen som bryter igenom dimman och blir till underbara strålar accentuerad av träd på sidan av bilden...ja du fattar!...men har inte lyckats än...men det kommer...säger som Ingemar...annars är det inget kul med dimma när man spanar fåglar...här regnar det nu på morgonen...
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 8. Preciis så här började min dag idag (söndag)! Dimman låg som ett luddfilter över hela omgivningen, tätnade mer och mer och sen - pang! - kom första åskknallen. Ett kort, men intensivt åskväder drog över Mariehamn och även om det slutat regna nu är det fortfarande mulet. Men varmt.

  Så kul att du snubblade på en bloggbekant på lördagskvällen! Men hur visste ni att ni var ni..? Om ni inte träffats förr, menar jag.

  SvaraRadera