torsdag 25 augusti 2011

Jag väntar på dig tills du kommer....


...är inte det en textrad från någon gammal slagdänga som snurrar runt i huvudet på mig? Just nu tycks ljudet komma från den tomma ogräskorgen och lilla trädgårdsspaden som ligger och väntar framför rabatten. Men sedan jag blev pensionär har jag bestämt mig för att göra det roligaste först, så jag plockar av de mogna björnbären istället. Blåmesen är lite orolig och undrar om jag ska ta alla de goda bären. Ja, lilla blåmes, det tänker jag göra. Du får nöja dig med äpplena och de övermogna plommonen.

3 kommentarer:

 1. Nu skriver så många bloggvänner om hur de plockar björnbär så jag blir sugen på att skaffa mig sådana jag också. Har haft tidigare när jag bodde på annat ställe men inte nu. Klokt att göra det roliga först:)

  En fin dag önskas
  Karinkram!

  SvaraRadera
 2. Önskar att min lilla björnbärsbuske gav mig så mycket som ett enda bär, men icke. Efter ett par år på en annan plats flyttade jag den i fjol och det ser ut som om den trivs bättre på den nya platsen, men inte så mycket som en blomma har jag sett till.

  Däremot har jag sett till ovanligt många skogsfåglar, så jag misstänker att dom börjar dra sig söderöver.

  SvaraRadera
 3. I mitt förra liv, när jag var sambo med Lilla A:s far, planterade jag glad i hågen en Thornless Evergreen. Visionerade om kommande års ymniga skördar och började nästan skriva syltburksetiketter att ha färdiga i lager. Ha! Inte ett enda syltkok blev det. Bäruslingarna hann aldrig mogna förrän kylan kom, så så dåligt gick det med den björnbärsodlingen. Därför har jag inte ens tänkt tanken att skaffa mig en planta till "Rucklet", men jag får kanske lov att tänka om?

  Rätt tänkt - men svårare att omsätta i praktiken - det där med att göra det skojsiga först. Jag tränar på det alla dagar, med mycket varierat resultat ;o)

  SvaraRadera