söndag 14 augusti 2011

Gult som solen


En lite mulen men varm söndag fick vi idag. Ju gråare vädret är desto mer lyser solrosen i min tunna med skräpjord. I naturen växer den gula laven vackert på både gammalt trä och stenar. Nu ska jag räkna plommon så jag vet hur många kärnor jag ska fiska upp ur chutneyn när den blir klar. Vi vill inte ha några dyra tandläkarräkningar i vinter.

4 kommentarer:

 1. Varför sådde jag inga solrosor i år?? Är jag dum i huve eller..?! Den enda jag har, liten och ynklig, har fåglarna sått åt mig. Och den är redan överblommad :o( Ett stort fång med härligt, gladgula solrosor i en vas skulle inte slå hål i sidan just nu, men jag får nöja mig med ett fjantigt litet knippe zinnia.

  Fattar inte varifrån det här missmodet kom mitt i allt :o/ Jag brukar ju älska den här årstiden i vanliga fall.

  Mina plommon (victoria) har inte mognat ännu, så ännu blir det ingen chutney. Jag går ut och fortsätter med klippklippklippandet av äppelträden istället!

  Kramen!

  SvaraRadera
 2. De är så stora och vackra solrosorna. Precis som du säger så förgyller den gula laven allt den sätter sig på.
  Må väl & räkna lugnt!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Solroser - solsikker på norsk. Det svenske navnet passer godt. De er som soler. Og nydelige er de iallefall.

  De to andre bildene likte jeg også godt.

  SvaraRadera
 4. Det är så fantastiskt att tänka sig att en sån stor och ståtlig blomma blir resultatet av ett litet solrosfrö. Tyvärr brukar det vara svårt för solrosor att hinna bli färdiga här innan frosten tar dom. Det gäller att dom har en skyddad plats om det ska bli något.

  SvaraRadera