onsdag 2 januari 2013

Vardag igen

Under alla yrkesverksamma år suckade man djupt så här års. Slut på alla trevliga, sköna helgdagar. Nu har vi kommit till oxveckorna. Sida efter sida i almanackan utan en enda extra ledig dag. Det var en tung känsla! Numera är det nästan tvärtom. Skönt med en lång räcka av vanliga dagar utan avbrott av besvärliga helger. Tänk vad man kan ändra uppfattning! I går blev det närmare två timmars vandring runt i Trollskogen. Efter den första halvtimmen kände jag att jag hade klätt mig alldeles för varmt. En ovanlig känsla den 1 januari. Det var sju grader varmt, nästan vindstilla och bara någon enstaka liten snöfläck. Från viken ropade sångsvanarna och gångstigarna var täckta av vårgröna tusenskönablad och till och med en och annan tufsig liten blomma. En vinterdag helt i min smak!

1 kommentar:

 1. Ja idag blir det säkert en långprommis, det regnar ju inte! Börjar kännas lite ovanligt!!
  Tänk att dom inte skötte sig så att ni fick pillren i tid. Det är ju jättejobbigt för alla parter när man har skotträdd hund och det borde ju dom vara väl medvetna om. Skamligt!!!
  Var faktiskt ute igår och kollade om mina julrosor blommade, men än så länge var det bara massor av gröna blad. Men tusenskönorna, dom blommar ju t.o.m. under snön.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera