lördag 26 januari 2013

Mycket att vara glad över

Trots is och kyla...

...börjar pelargonerna skjuta skott

Sofia, 26 år idag

Stjärtmes på besök

Trots is och bitande vindar utanför fönstret, finns det mycket att vara glad över. Vårt äldsta barnbarn fyller 26 år idag. Hon föddes som ett stort glädjeämne efter ett år av tung sorg i vår familj. Ett litet färskt skott lyser ljusgrönt på en av mina pelargoner och fröna från Impecta landade i brevlådan igår. Små tecken på annalkande vår! Ett av mina foton kommer att pryda framsidan på en av norra Ölands mest spridda turistbroschyrer i sommar. Jätteroligt! Och sist men inte minst. En flock med bedårande små stjärtmesar landade vid min fågelmatning igår.

5 kommentarer:

 1. Ja himmel livet är fullt av glädjeämnen om man bara har förmågan att ta till sig och se dem. Du har tre exempel på just detta..underbart. Själv ska jag just fixa helgfrukost men extra-allt..och då menar jag ALLT!! :)

  SvaraRadera
 2. Ja, under över alla under, så skjuter även mina pelargoner friska, nya skott nu. De som överlevet inomhus i vanlig rumstemperatur i vinter, vill säga. Ett par har gått hädan, men det får jag ändå räkna som det självklara, naturliga svinnet med en sådan vinterförvaring.

  Här blir det däremot inte några nya fröer i år, det har jag lovat mig själv redan i höstas. Jag har en hel plåtlåda full med en myckenhet diverse, och mer än det får jag inte skaffa mig. Visst kliar det i fingrarna av lust att prova nya sorter av både det ena och det andra, men av såväl tids- som utrymmesbrist måste jag lägga band på mig. Men nästa år! Då är det fritt fram ;o)

  Just nu är jag sur på allt vad småfåglar heter, eftersom inte en stjärt besöker min mesklocka, de härliga äpplen jag hängt ut eller talgbollen jag kockade häromsistens. Antagligen bjuds det godare saker någon annanstans i kvarteret, men lik förbannat blir jag putt.

  Ha en fin lördag/söndag!

  SvaraRadera
 3. Nu har jag läst igen lite av det jag inte hunnit med förut. Någon fågelräkning blir det inte här men jag har konstaterat att det är ovanligt lite talgoxar och desto fler gråsiskor. Siskorna brukar för övrigt inte dyka upp här förrän i mars-april någon gång, jag har aldrig varit med om att dom övervintrat. Det är inte bara några enstaka utan stora flockar. Spännande.

  Några inköp av fröer blir det inte heller, jag har fullt upp med det som finns i trädgården och vill hellre dra ner på arbetet där än att utöka det.

  SvaraRadera
 4. kul, stjärtmesen - ett par - är hos oss den här vintern för första gången!

  margareta

  SvaraRadera
 5. Jag minns fortfarande när jag och pappa hälsade på Sofia när hon var nyfödd... Tyckte att det var så spännande med en bebis. Idag har jag vant mej :) med bebisar, men det är lika gosigt fortfarande.

  Kramar o massor till er

  SvaraRadera