måndag 7 januari 2013

Lysningspresenterna har gjort sittMan går där i den grå vardagen och plockar med sitt slitna bohag. Lysningspresenterna på köksskåpens hyllor börjar bli nötta och ofräscha efter att ha hängt med i 49 år. När så plötsligt skaftet på en plastslev bara går rakt av när jag rör i soppan, inser jag att det är dags att byta ut en del av inventarierna. För några år sedan kastade jag gamla, väl använda, repade och missfärgade plastbunkar. Nåja, kastade och kastade. De hamnade förstås i bra-att ha-högen i garaget, där de får ligga i ytterligare några år. De friskt gröna bunkar i olika storlekar som jag köpte då, gör mig glad varenda gång jag ska vispa till en smet. Nu inhandlade jag tre nya slevar som passar bra till bunkarna och när ögonen föll på en porslinsskål från Rörstrands, kunde jag inte motstå den heller. Lagom stor för dagens sallad till mig och maken.

6 kommentarer:

 1. Det är skönt med litet Fengshui ibland, rent av nödvändigt...och allt har ju sin tid. Även lysningspresenter:)

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Jag tror att vardagens göromål blir roligare om man har saker som man tycker är fina Jag känner i alla fall så. När jag flyttade till L så var (och är) skåpen fyllda med hans föräldrars porslin. Vissa saker är ju jättefina, men det mesta har jag satt upp överst i skåpen. Kasta ?? Nej det får jag inte....
  Men trångt blir det
  ha det så gott nu, andra veckan på 2013
  Kram
  (Ska försöka komma igen med min blogg och fotograferandet)

  SvaraRadera
 3. Mitt nyårslöfte blev, att rensa i bra-att-ha-högen..... ;o)

  SvaraRadera
 4. du har så rätt, man blir lätt "hemmablind" och ser inte att sakerna man har i skåpen antingen har bedagats eller så använder man dom inte alls. Det är då dom ska ut.....
  I vårt fall så flyttade vi ju efter 30 år i villa i Örby, då blev man av med en hel del. Sen byggde vi om köket här efter några år, då försvann resten. Så nu är det i alla fall grejor jag använder i skåpen. Fast visst skulle man behöva kasta en del fula saker, fast dom använder jag ju!

  SvaraRadera
 5. Åh ja du jag har oxå insett att det är dags att byta en hel del..sagt o gjort..bestick o vardagsporslin har fått dra till loppis och här är det nytt o fräscht i skåpen.

  Jag tycker minsann du kan vara värd lite friska slevar nu..allt har sin tid.:)

  SvaraRadera
 6. Någonstans går ju gränsen - även för lysningspresenter.
  Härligt är det att jobba med nya fräscha saker. Och bjuda sallad i vacker skål... Jag har en tekopp i samma serie som din Rörstrandsskål - en favorit.

  SvaraRadera