torsdag 31 januari 2013

Februari - är det en bra månad?
Tiden går fort och det är ganska skönt att den gör det under den här mörka delen av året. Redan februari i morgon och hur bra är den månaden i jämförelse med årets övriga månader? Sämsta månaden för fågelskådare påstås det och en evig väntan på uppstickande gröna knoppar i trädgården och påpälsade stunder i solstolen mot söderväggen med flugsurr i bakgrunden. Ja,ja,  jag vet att jag vissa år har hittat tussilago i slutet av månaden och sett en och annan lärka och tofsvipa men det är långt i från alla år, som det har hänt. Enda trösten är att februari var ännu värre förr. Då skulle självdeklarationen vara inlämnad senast den 15 feb och då var det minsann inte mycket som var förtryckt och klart som det är numera. Nej då fick vi leta i högar, lådor och pärmar efter årets alla inkomster och utgifter och det fanns inte ens miniräknare! Så det var inte alltid bättre förr!

6 kommentarer:

 1. För mitt vidkommande skulle man kunna köra januari-mars på dubbel hastighet. Det är fortfarande mörkt, det är slaskigt och moddigt (eller metervis med snö), världens enda färg tycks vara grå, folk (inkl. undertecknad) är sura och griniga och i år har jag inte ens råd att självmedicinera med ett knippe tulpaner då och då :o(

  Jaja, jag vet att jag låter som en äkta dysterkvist, men det här kvartalet har den effekten på mig. Ännu på dryga femtio år har jag inte lyckats komma på ett knep som skulle lindra "smärtan". Och att "gilla läget" funkar inte heller särskilt bra. Så jag suger i mig en positivare syn på livet genom att dregla över din oerhört vackra bukett tulipaner! Tack för den! :o)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Trots att februari är en typisk vintermånad hos mig, ger den ändå en slags förväntan och förhoppning om våren, med ljuset och förstås en kortare månad och närmare fågelflyttningen :)
  Ljuvlig bukett!
  Ha det bra! /Bea

  SvaraRadera
 3. Jag måste ut och kolla i trädgården här. Förra året fotade jag snödroppar den 31 januari, tänk om det finns några idag också?
  Om inte, får jag väl köpa mig en tulpanbukett jag också.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Ja eller hur tiden går fort och ljuset återvänder nu ..så roligt det ska bli o följa din vår här på Ölandsvindar..vårtecken är det bästa jag vet.:)

  SvaraRadera
 5. Februari är en spännande och helt ok fågelmånad, då börjar ugglor spela och spettar trumma! Äntligen februari, det är nu fågelåret börjar, även om det behöver gå en bit in i månaden innan det drar igång.

  SvaraRadera
 6. Haha, jo det skulle vara något att hitta blommor i trädgården i februari! Jag har alltid tyckt att februari är den vintrigaste av de vintriga månaderna. Det kan komma mycket snö och det kan vara ack så kallt. Lite ljusare blir det i alla fall för varje dag och det är något att se fram emot.

  SvaraRadera