lördag 5 januari 2013

Rosig morgonhimmel

I går, när det ljusnade, var himlen plötsligt alldeles rosaröd. Det röda återspeglades i dammens vatten, där vinden drog runt små vågor på ytan. Det börjar bli märkbart nu att ljuset är på väg tillbaka. Vi har till och med fått ändra tiderna för julens utebelysning, som vi vill ha kvar några veckor till. Onödigt att den ska konkurrera med solstrålarna! När det vackra morgonljuset hade övergått till mera normalt dagsljus, lyste det fortfarande rött utanför sovrumsfönstret. Det var Hacke Hackspett som åt frukost.

2 kommentarer:

 1. Hej Kerstin och god fortsättning på det nya året!
  Härliga färger i de första bilderna. Kul och trösterikt att läsa om eran utebelysning, det skänker visst hopp till längtan.
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. Visst - vilket underbart "vårväder" det var idag! Vi hann med en tripp ända ner till storsudret (allra längst söderut på Gotland) och försökte oss först på en prommis på västra sidan, men det blåste alldeles för mycket. Det var +2 men kändes som minus 20! Då åkte vi över till andra sidan och där var det alldeles vindstilla och vi kunde ta en prommis ner till några raukar vid Holmhällar. Santos förstås med kragen på, så inte hade han "stenkul" inte!! *fniss* Men han verkade rätt nöjd ändå.....
  TREVLIG EHLG
  Susie

  SvaraRadera