onsdag 30 januari 2013

Mysfaktor

Vad gör man när vädret är alldeles för trist? Jo, vi bakar. Det sprider både värme, härlig doft i hela huset och lite mums till kvällsteet. I går bakade vi vår gamla klassiker, Goda limpan. Det receptet har vi nog använt oss av i fyrtio år ungefär. Numera tar jag bara knappt  hälften av farinsockret och det går lika bra (eller bättre). Förutom det goda brödet på kvällskvisten , tittade vi också på Maestro på SVT1 och njöt av vacker musik och trevliga människor. Ett riktigt bra program tycker vi!

5 kommentarer:

 1. Mysigt med lite " baklukt "på morgonkvisten.
  Ha det fiiiiint!
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 2. Så mysigt med hembakat bröd. Receptet ser verkligen bra ut och vilket trevligt sätt att presentera det på!

  Nu när jag är ensam är det ingen idé att baka matbröd. Jag äter en skiva bröd om dagen och håller mig till Pågens lingonlimpa som jag tycker är väldigt god.

  Jag hoppas att det är ok om jag lägger in din blogg i min blogglista?

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Hej Kerstin!
  Åh, ser verkligen gott ut men det kan ju inte bli annat när man bakar "goda limpan". Tur för dig att vi har 45 mil mellan varandra annars så hade jag som av en ren tillfällighet dykt upp på farstun..
  Ha en fin dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. Tack Chessie för hälsningen! Har du ont i ett ben, eller är det i tassloven!? Vad har du gjort, har du sprungit på nått eller stukat dig? I vilket fall som helst är det inte kul när det gör ont, så du får ta det lugnt så du blir bra igen!!
  Själv mår jag jättebra just nu och det märks säger matte & husse. Jag är otroligt "lekig" och springer fram och tillbaka med mina älsklingspipar. Fast jag är ju en försiktig kille så jag biter väldans lättt i dom, gillar inte heller när dom låter för mycket. antagligen får man därför ha dom här i evigheter - och jag som vill ha lite nytt nu till våren!!!
  voff
  Santos

  SvaraRadera
 5. Ah, jag kan nästan känna doften av nybakat ända hit norröver! Och så fick jag dåligt samvete för att jag inte på flera veckor lyckats haka tummen ur dess placering där bak för att få till stånd eget brödbak. Men jag har i alla fall en påse nytorkade aprikoser att piffa upp degen med, om utifall att baklusten slår till! Alltid något ;o)

  SvaraRadera