söndag 13 januari 2013

Bödabukten - ett turistparadis?
I går var det dags att plocka fram sparken för årets första tur. Glad i hågen satte jag fart på den isiga vägen, men efter ett par tvärstopp, så kraftiga att inälvorna bytte plats med varandra, saktade jag ner till pensionärsfart resten av färden. Det är fortfarande fritt från tjäle och medarna skär igenom här och var. Vågbruset nerifrån Bödabukten lockade, starkare och starkare för varje meter som vi närmade oss. Motvinden fick oss att knäppa igen i halsen och dra upp kapuschongerna. Ovanför seglade två havsörnar på de kraftiga vindarna. De undrade säkert vilka vi var, på den för övrigt folktomma stranden. Snöövertäckta sanddyner liknar maränger i grädde som någon siktat kakaopulver över. Sandblandad snö blir som cement, fint att se på nere på stranden men en fasa när den driver iväg och hamnar på vägarna.


5 kommentarer:

 1. Ibland irriterar jag mig på att vinterhelvetet är så vackert som det är. Men samtidigt inser jag att det är tur. För vore det inte skönt åtminstone för ögat skulle det vara outhärdligt.

  Varje vinterhalvår dyker samma tanke upp i min skalle: vad i helskotta drev våra förfäder att bosätta sig i denna rätt ogästvänliga del av vår värld? Överbefolkning kan ju inte ha varit orsaken, för när det begav sig var det fortfarande rätt tunnsått med folk.

  SvaraRadera
 2. En liten söndagshälsning till dig!
  Tack för att du gav mig en påminnelse om att åka spark. Jag kanske ska ta upp den ur de djupa källarvalven och använda när jag är ute i halkan.
  Kram och må så gott!

  SvaraRadera
 3. Fina bilder! Kan inte påminna mig att jag sett en enda spark här i Uppsala under alla år jag bott här, snart vet inte folk här vad en spark är för något överhuvudtaget:)) Har kollat på programmet "Böda kamping" på TV och visst är det mycket vackert där men för mig är det ALLDELES för mycket folk på ett ställe, inget för mig alltså men resten av Öland ser jag fram emot att få stifta bekantskap med!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 4. Härliga hemska bilder - jag föredrar dom med mjuk sand, varmt vatten och blå himmel!
  Men som gubben min sa precis; -" Det finns två fördelar idag, det snöar inte och det är myggfritt!"

  SvaraRadera
 5. Du skriver precis vad jag tänkte när jag såg bilderna, maräng med siktad choklad. Det är kanske inte att rekommendera att ta en smakbit.

  SvaraRadera