onsdag 16 mars 2011

VattenVisst är vi vattenberoende! Det är livsviktigt för vår överlevnad och lika viktigt för allt växande i naturen. Vatten är också fascinerande för alla åldrar. Från småbarnens (och även vuxnas) trampande i vattenpölar till viljan att betala vad som helst för en bostad med sjöutsikt i vuxen ålder. I går var havet upprört och kastade sig med kraft för att förgöra de sista isanhopningarna utmed stränderna. Skönt då att några minuter betrakta det stilla flödet i utloppet från vår lilla insjö till Kalmar sund.

7 kommentarer:

 1. Absolut, hur beroende vi är av vatten det kan vi nog inte riktigt förstå förrän vi får brist på det. Men, det är ingen självklarhet det har många bittert fått erfara.

  Bortsett från att vi själva till så stor del består av vatten och för kroppen funktioner ska fungera måste vi fyllas på efterhand.

  Utöver ett friskt kallt gals med vatten så finns det väl knappast något mer rofyllt än att lyssna till ett stilla vattenporl eller att höra dånet från oroligt vatten och t.o.m att känna stänken emot vår hud. Medvetna om vår storhet samtidigt uppfatta vår litenhet.

  Godmorgonkram från ett soligt Åhus

  SvaraRadera
 2. Här oppe har vi en istäckt sjö ännu och det lär väl dröja innan det blir öppet vatten medan vi har minus femton gradar på morgnarna. Hav och vatten är väldigt rofyllt!
  ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Ja vi ska verkligen vara tacksamma att vi lever i ett land med rent vatten, och i överflöd har vi ju det oxå.Brukar man inte säga att vi i Sverige tvättar våra bilar i DRICKSVATTEN.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 4. Hej !
  Det ser så härligt ut med vattnet och fina tallar har ni också !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 5. Håller med dig. Att få bo nära vatten och följa årstiderna är underbart.
  Önskar dig en bra dag.
  Annika

  SvaraRadera
 6. Vatten är ett absolut MÅSTE! Både som dryck och som nöje.
  Efter en uppväxt på somrarna i Stockholms Skärgård och senare även båtägare, skulle jag faktiskt inte kunna tänka mig att bo långt innåt landet utan möjlighet att kunna ta mig snabbt till havet.
  Men förmodligen är det likadant för dom som är uppfödda i fjällen, eller på en bondgård eller i en skog eller.....

  SvaraRadera
 7. Jag tror uppriktigt sagt att jag skulle ha svårt att anpassa mig till ett liv alldeles nära havet. Bodde en semester på Gotland i fjorton dagar då det mestadels var dåligt väder och mycket blåst. Jag höll på att bli knäpp på det ständiga ljudet från havet. Det gick ju inte att stänga av!

  Jag älskar att besöka havet korta stunder, en dag eller så, men är nog för beroende av tystnad för att klara någon längre tid. Eller så kanske man vänjer sig. Om man måste.

  SvaraRadera