torsdag 10 mars 2011

DagsutflyktVi fick en skön minisemester igår. Först gick färden över bron till Kalmar där maken besökte polishuset och skaffade ett nytt pass. Vi passade också på att gå in på IKEA och fylla på förrådet av ljus. Dessutom blev det en liten ny kastrull. Nu kan jag slänga min gamla missfärgade aluminiumkastrull, lysningspresent 1963. Slänga utbrister maken förskräckt, den kan jag ha och blanda färg i. Så den hamnar i jättehögen av bra att ha-burkar i garaget. Nu hade vi fått nog av storstadsstressen och åkte snabbt tillbaka över bron. Konstigt nog fanns det mera snö kvar söderut på Öland. Jag som trodde att det skulle vara fullt av blommande smålökar i trädgårdarna. På ett enda ställe såg jag blommande vintergäck mot en södervägg. Men hela Öland är nu fullt av gäss, tofsvipor och starar på alla snöfria fält. Den kyliga Ölandsvåren är här!

7 kommentarer:

 1. Vad härligt att våren kommer tidigare till er än oss, lucky you.
  Kul att gå på Ikea, ljus behöver man ju alltid.
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 2. Åhh...Tofsvipan, snart får vi sen den här uppe då... och alla andra flyttfåglar, vilken fin tid!
  Ja, "huvaliga" för storstadsstress!
  ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 3. Åhå, ett nytt pass! Är det möjligen så att herrskapet ska ut på någon längre tur än till Kalmar? ;o)

  Själv ska jag precis pallra mig iväg till posten med två nyprintade manusbuntar. Förmodligen är detta likvärdigt med att elda upp sedlar, men ett par försök måste jag väl ändå ge boken när jag nu faktiskt har gittat skriva den?

  Ha en utmärkt vårdag där borta! Här blåser det håårt och k-k-kallt :o(

  SvaraRadera
 4. Goettemidda! Nyss hemkommen från promenade med Charlie. Visst är det kallt och förhueligt här med. Just nu regnar det inte men det blåser snålt. I Kristianstad har det kommit snöblandat regn hela förmiddagen. Skulle tro att du hunnit fylla krukorna med jord vid det här laget och nu har kommit på en annan sysselsättning. Skulle tro att det blåser rätt bra hos dig med vi befinner oss ju på samma kust. Inte lätt att vara överens det som en ser som möjligheter ser en annan som svårigheter... frågan är om det finns rätt eller fel du ska tro vi träter emellanåt. Vi är båda samlare. Jag samlar på sådant som kan vara bra att ha... frågan är vad guben samlar på. Om det hade behövts hittar man inte det förrän det blir försent... Men ingen vill ändra på sig så det får vara som det är ;-) Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Hit kom vintern tillbaka i kväll, SNÖN vräker ner just nu.
  Eva

  SvaraRadera
 6. ja Ikea har jätteförpackningar med bra ljus, räcker länge..Kalmar är ju en fin stad att shoppa i...små mysiga inredningsbutiker vill jag minnas..Samlare är vi nog alla mer eller mindre...Det är så mkt som kan vara bra att ha ju!! OM man råkar slänga, ja då ska man minsann ha just den saken..Kram till dig!

  SvaraRadera
 7. Barmark, gäss och tofsvipor, inte dåligt.
  Det verkar vara typiskt karlar det där att inte slänga något om det inte är absolut nödvändigt. Ska något slängas i det här huset brukar jag göra det när maken är någon annan stans och då lägger jag det underst i soptunnan eller soppåsen.

  SvaraRadera