söndag 27 mars 2011

Uti vårsolens glans

Stararna i sina vackra, prickiga och metallglänsande vårkläder ser vi överallt nu. Deras gnissliga sång ljuder från teletrådar och grenar och bostadssökandet pågår för fullt. Lite mer diskret i sitt uppträdande är den lilla rödhaken, som blygt hoppar runt i buskarna och kring komposten för att plocka åt sig yrvakna flugor och annat mumsigt. Vi tittade på Körslaget igår eftersom vi gillar körsång och tycker att det bygger på en rolig idé. Men.. måste det vara en reklampaus efter varje köruppträdande och måste hon intervjua körledaren efter numret då ingen hör någonting eller säger något vettigt? Det hela blir så otroligt segt. Nu ska jag inte gnälla mer idag. Nu ska vi ut eftersom vädret ska molna till sig på eftermiddagen.

5 kommentarer:

 1. Så skönt att ni tar emot de återkommande med barmark.....
  Ha en fin molnfri förmiddag!
  Karin

  SvaraRadera
 2. Håller med ang körslaget, jag och maken somnade mot slutet och vaknade till efter en liten stund och vi tittar på varandra och säger: såg du vem som åkte ut? Neeej! :) Vi missade den mest spännande delen.
  Varför måste de reklambomba programmet?
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Hej du!

  Härligt att kolla på dina vårtecken, vi verkar ha tur här nere för här blomma löken dina krokusar har nog kommit lite längre men det beror klart på hur de står om det är sol och lä. Roligt att du delar merd dig av din artkunskap då det gäller fåglar snart är man en fena på det.

  Skojar du vad gäller reklampauserna det är då man förloras... det räcker med att man väljer att vila ögonen tillfälligt... det är lätt att det blir för gott den kvällen... Superstörigt! Och visst har det blivit värre?

  Kram på dej!

  SvaraRadera
 4. Nej Körslaget är inget för oss, vi skulle np
  nog ha somnat direkt om vi tittat för vi var väldans trötta. Har sett en snutt någon gång och tyckte också att det var väldans segt!

  SvaraRadera
 5. Så glad att jag får lära mig om fåglar..starar...ja så fina!! Blomma!! VÅR!!
  Jag blev lite sur för att Örebrokörslaget åkte ut..för jag tyckte ju att de var jättebra..min "styvdotters" svägerska var med..och dom va Bäst!! precis som de kändaste vinner..jämt..kraaaaaaaaaaam

  SvaraRadera