fredag 4 mars 2011

VårdagÄntligen fick vi en riktigt skön dag med dagsmeja och fågelkvitter. Vid Ölands norra udde sjöng talgoxe och blåmes ikapp med grönfink och gulsparv och till och med en liten flock sidensvansar lät höra sina silvriga klockor. Ute på vattnet är det isfritt även om ett och annat isflak gungar omkring men utmed stränderna ligger det vallar av is som säkert tar god tid på sig att försvinna. Termometern utanför köksfönstret visade ett tag på plus arton grader och vi funderade på att ta eftermiddagskaffet utanför vid söderväggen. Men dynorna till stolarna ligger väl inpackade uppe på vinden så vi väntar ett tag med det.

7 kommentarer:

 1. Visst är det väl HÄRLIGT ?
  Solev värmer faktiskt riktigt ordentligt, hoppas hela helgen går i vårens tecken.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Vilken sol!? Här har det minsann inte varit någon sol framme och idag är alla träden vita av rimfrost, så det ser väldans vintrigt ut.
  Nä, jag ska ägna mig åt färgletning istället. Det gäller ju att få exakt rätt ton när man ska måla om. Vi har inte ens kommit överens om vilken färg vi ska ha, så det lär ta ett tag!

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara foton, kanske lite varmare så där uppe i toppen. Vi brukar ju ha liknande väder men här har då solen lyst med sin frånvaro. Skön iaf.att det är fredag kanske blir det en tur till badhuset då Mats kommer hem och sen en pizza.

  Ha nu en go helg så hörs vi kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Flotte bilder av snøen/isen. Liker også sidensvansen som er en av de vakreste fuglene jeg har sett. Ha en god helg.

  SvaraRadera
 5. Härliga foton av isen spm säkert smälter fort i plusgrader! Vackra Sidensvansar!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 6. Så vakre bilder fra Øland! Min mann og jeg var på bobil-ferie på Øland i Juli -10, og det var helt nydelig der! Vi kjørte rundt hele øya, og drar gjerne tilbake dit en gang.

  SvaraRadera
 7. Jag är säker på att jag skrivit en kommentar på detta inlägg en gång, men hade väl för bråttom på slutet.

  Det är i alla fall hemska monster ni har infrusna, passa er för dom!

  SvaraRadera