lördag 5 mars 2011

Trollskogen igen
När vi vaknade igår var det lite disigt och frostigt ute och kombinationen av dimma och frost hade bildat underliga fladdrande trådar på syrenbuskarna. Så småningom blåste dimman bort och vi tog en lång promenad genom Trollskogen fram till havet. Solen blänkte i murgrönebladen och hackspettarna trummade på trädstammarna. På havet låg stora flockar av sjöfåglar. Då och då tog havsörnen en sväng över dem och vi hörde fladdret av tusen sjöfåglars vingar. Havsörnen kom aldrig in på fotoavstånd men vi såg deras blodfläckade middagsbord på toppen av en ishög.

4 kommentarer:

 1. Vilka fina upplevelser ni får på era promenader.
  Här ligger isarna tjocka ännu. Sjöfarten har stora problem att ta sig fram.

  Idag blåser det otroligt mycket det går nästan inte att vara ute fast solen skiner och det är plusgrader.

  Ha en riktigt fin helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Hej Kerstin

  Jag njuter dina bilder och förundras över hur du så ofta lyckas fånga djuren och fåglarna från sin bästa sida... och hur de fångar orden och delar med dig även i kommentarer. Du berörde förutom invandrares frodiga kolonilotter deras härliga förmåga att umgås. Den här sidan har jag också haft förmånen att uppleva på nära håll... och det kan jag säga har berikat mitt liv!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Dere hadde en spennende tur. Flotte bilder har du fått også. Fint i trollskogen! Ha en god helg!

  SvaraRadera
 4. Fantastiska bilder från ditt vackra Öland.
  Själv har jag inte varit ute på några dagar. Det blåser ju så, och det är inget bra för mina bihålor.Längtar efter att få ta en långpromenad.
  Elisabeth

  SvaraRadera