måndag 14 mars 2011

Sista isflaken har strandat

Dimmigt och råkallt men ändå vår. Fåglarna håller igång och fler och fler arter anländer. Vi tog en tur utmed Kalmar sund igår och högarna med isflak blir allt mindre. De nyanlända gravänderna traskar runt och letar mat på kalkstenshällarna och måsarna börjar återta sina revir runt kusterna. Den fyra km långa skogsvägen från kusten tillbaka hem igen, ligger i norrläge och var fortfarande täckt av en tjock blankis. Hoppas att det var sista gången för i år som vi behövde köra på en riktigt hal vinterväg.

6 kommentarer:

 1. Disigt och råkallt här med idag...ingen utflykt utan det blir hemma och kurera sig.
  Så du har fått hem nya grejen till kameran...hoppas du blir nöjd med den!

  Ha en bra dag!

  Steffe

  SvaraRadera
 2. Igår försökte vi hitta någon bra skogsväg för att ta en prommis med Penny, men det var nästan omöjligt. Is och halka överallt, eller också var det tjockt med snö!
  Men nu är det nog snart vår för det är ganska varmt ute!!

  SvaraRadera
 3. Ja då..det smälter...men det tar tid, för det är mkt att smälta...tittar ut nu genom mitt fönster..nog finns det vitt vitt vitt, på gräsmattorna där nere...men på gångbanan är det fritt fritt fritt...bara att trampa på utan att halka och slå ihjäl sig..toppen!! Värre är nog i skogen och på landet??..Vilka snygga fåglar du fotat Kram//karina

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Råkallt idag, åtta grader ute och elva inne i morse och snö över Monte, vackert att betrakta när solen tittade fram.
  Kramar Anne-Marie

  SvaraRadera
 5. Det blev även en solig , härlig dag, med vårkänsla här oxå fram på dagen trots morgonens snöflingor.Hoppas det fortsätter så.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 6. Godmorgon Kerstin!
  Nu är jag här... först på jobb och vad kan väl vara bättre än att tillbringa den här stunden med dig ;-?

  En gnutta sol på morgonen innan vi lämnade Åhus bakom oss. Anar ljus även här över takåsarna men vi får väl se!

  Det är svårt att hina med allt man vill, börjar man att läsa är det lätt att bli förlorad i andra världar... och visst är det utöver andra njutningsmoment annat av mer tvångskaraktär som pockar. Inet lätt alla gånger att prioritera så att kontentan blir balans och harmoni.

  Ibland finns inspiration så det bara sprutar ur en och ibland är det tid för stiltje eller eftertanke.

  Häftiga istjok du visar idag. Trodde inte att det var så mycket is här i Åhus som jag blev viss om förra onsdagen då jag och Charlie var på stranden.

  Ha det gott min vän Kram Ingela

  SvaraRadera