måndag 7 mars 2011

Luftburen kommunikationNär man vill ta vackra landskapsbilder på Öland upptäcker man snart att luften är full av el- och telefonledningar. Konstigt nog har vi ganska få avbrott ändå trots vårt ofta blåsiga väder. I går var det några vackra kvarnvingar som stack upp över enarna på alvaret och naturligtvis gick det en tjock ledning precis framför. Vi hade strålande sol hela söndagen men på promenaden på ismassorna vid Kalmar sund, låg nordanvinden på ordentligt. Man kan tro att det är en inuit med sin draghund på Grönland på min bild, men det är Chessie med husse, som kämpar mot vinden. Vid utflödet från vår lilla insjö, Hornsjön, i havet hade en grästuva fått vackra små isproppar på den del av stråna som nuddade vattenytan.

6 kommentarer:

 1. Samma här hos mig, om jag vill ta en bild som innehåller lite mer än den lilla blomman, jo, då hänger en massa ledningar som delar bilden :(
  Hoppas du får en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 2. Usch ja, dessa ledningar :o/ De kan verkligen vara ett irritationsmoment när man tror sig ha tagit bilden med stort B, som vid närmare granskning visar sig ha ledningsstreck preciis där de inte borde vara.

  Igår började f.ö. lyssna på Johan Theorins "Skumtimmen" och förflyttades efter bara några minuter till er unika miljö där på Öland. Han är väldigt bra på att skapa stämningar den killen! Efter att jag för ett bra tag sedan lyssnade på "Nattfåk" har jag förtvivlat försökt slippa till att låna fler av hans böcker, men de har konstant varit utlånade. Ända tills nu.

  Ha en fin vecka! Här på min ö virvlar lätta snöflingor omkring igen :o(

  SvaraRadera
 3. Ja du, bara vi hade hälften kvar så skulle vi få mycket gjort.

  SvaraRadera
 4. Tjenixen tittar in som hastigast när det är dags för en liten paus. Fantastiskt det här att kunna kommunicera via en tråd... om man tänker efter. Tänk vad den rymmer av prat, glädje och sorg... Ha det gott min vän! Vi hörs
  Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Det är konstigt hurman blir hemmablind, sorterar bort sånt man inte vill se. Som ledningar. Men när man står där med kameran då syns dom minsann.

  SvaraRadera
 6. Ledningene er til ergrelse på våre bilder, men de må vel være der til vår fornøyelse!
  Jeg leser Theorin om dagen, en forfatter som jeg finner spennede! Han har så mørke og dystre historier, og han skildrer Øland slik at jeg ser det for meg!
  Ha en fin uke!
  Klem!

  SvaraRadera