fredag 11 mars 2011

Modern teknikVisst är det fantastiskt! Jag beställde en liten mojäng till kameran. Då får jag en länk skickad till mig där jag kan följa mitt lilla paket: Lämnas in i Umeå, transporteras, registreras i Jönköping o4.15, transporteras, transporteras och så ett pling i mobilen frampå eftermiddagen, paketet kan hämtas på ICA. Mindre fantastiskt är det förstås nu på morgonkvisten när jag sätter på datorn och inte har någon kontakt med yttervärlden. Felsökning, felsökning, felsökning. Till slut tröttnar jag , stänger ner och drar ut alla sladdar ur väggen, hämtar andan ett tag och försöker igen. Och då funkar det! Hittar bland annat ett mail från Skottland där flera par med pilgrimsfalkar kretsar inom synhåll för avsändaren. Härligt! Mina gräsänder på bilderna idag är inte beroende av teknik. De plaskar bekymmerslöst på i den isfria dammen nere i Färjestaden.

4 kommentarer:

 1. Tekniken är bara bra när den funkar.
  Trevlig helg
  Åsa

  SvaraRadera
 2. ... och häckningen har satt igång så smått se jag ;-)

  Hur bär du dig säger du till dem att stå still och le?

  Kände också direkt imorse då jag läste citatet att jag inte bara kunde köpa det rakt av. Tider och människor och värderingar förändras... Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Teknik i all ära, men det är sårbar och då står vi där hjälplösa. Samhället är i dag mer sårbart än det någonsin varit, samtidigt som tekniken hjälper oss i vardagen mer än den någonsin gjort. Motsägelsefullt men logiskt.
  Apropå dina suveräna fågelbilder:
  Jag blir mer och mer sugen på att skaffa en bättre kamera. Kruxet är att den då blir större och svårare att ha med sig i alla situationer. Svårt val.

  SvaraRadera
 4. Jaa tänk så det är....teknikens under ibland..så funkar det.."dina" änder är så fina..snart ska de kurtisera och bygga bo..sen kommer små söta dunungar..Undrars vad det blir för bilder nu när du fixat en grej till kameran....gillar dina fågelbilder jättemycket..trevlig helg till dig/Kram Karina

  SvaraRadera