onsdag 20 augusti 2014

Vi går ner till hamnen...


En promenad till hamnen bjuder alltid på något extra. En naturlig mötesplats under kanske 1000 år och fortfarande aktiv i dag med några fiskare som envist hänger sig kvar i det yrke som släkten haft i generationer.


I vår hamn har vi också en sjöräddningsstation med beredskap dygnet runt av frivilliga krafter.


Böda hamn har legat på sin nuvarande plats sedan mitten av 1950-talet. Under århundradena har den flyttats flera gånger när stormar har blåst sönder pirar eller stora sandbankar har flyttat sig på havsbottnen och gjort insegling omöjlig.


I dag samlas turister här och beundrar den vackra utsikten, njuter av den genuina miljön och äter gott på de matställen som finns insprängda bland sjöbodarna och många bybor hittar hit efter dagens arbete för att äta eller bara ta sig ett glas och titta på folklivet.


3 kommentarer:

 1. Jag är full av beundran för dem som fortfarande ägnar sig åt fiske från relativt små båtar, i dessa tider när jättetrålare dammsuger haven på ett litet kick. Men de blir dessvärre allt färre hela tiden, så att få tag på skötfiskad strömming här på Åland är i dagsläget så gott som ogörligt.

  Det är något med ljuset i dina hamnbilder som gör att de inte längre andas sommar utan tidig höst. Jag kan nästan känna den friska sjöbrisen när jag tittar på dem :o)

  SvaraRadera
 2. Det är något visst med Båtar , himmel och hav.
  Tack skall du ha.

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder - får lust att måla. Men det får bli till nästa sommar.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera