fredag 8 augusti 2014

Hembygdsdagen överstökad


Så var dörrarna öppnade till alla stugor och vår docka i den rekonstruerade kvinnodräkten från ungefär sekelskiftet 1600-1700 hälsade alla välkomna. Man hittade klädtrasor använda som isolering i ett 1700-talshus och med hjälp av experter från bl a Nordiska museets textilavdelning vävdes likadana tyger upp igen och kläderna syddes upp i flera exemplar.


De här dagen kunde besökarna se när Birgit vävde och frågor om allt möjligt med anknytning till vävkonsten haglade över henne. Mysigt med lite liv och aktiviteter i stugorna! Många undrade om det inte kunde vara öppet så här lite oftare!! Puh! Ja, om flera vill hjälpa till!


Undan för undan fylldes det på vid kaffebord och bänkar inför dagens uppträdande med sång och gitarr. Trevligt, trevligt! Jaha, vad gör vi idag då? Jo, städar och plockar undan förstås!3 kommentarer:

 1. Så duktiga Ni är, det är många arrangemang Ni står för. Jätteduktigt tycker jag, allt tager ju sin tid
  Ni är duktiga.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att det känns rätt skönt att årets Hembygdsdag är avklarad. Tyv

  SvaraRadera
 3. Där gick det väldigt kvickt! Jag tänkte fortsätta med att säga att tyvärr är det ofta så i alla föreningar att det är en liten grupp av idealister som får stå för allt arbete. Och ungdomarna är det väldigt svårt att få att engagera sig.
  Hoppas att det gått bra med städningen!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera