söndag 24 augusti 2014

Årets trädgård 2014


Så roligt att Året trädgård i år ligger bara några km ifrån mig här på norra Öland. Det är tidningen "Drömhem och trädgård" som genom omröstning från läsarna utser årets vackraste och mest välplanerade trädgård.


I år var det Anna Melander som vann. Ur en torr och blåsig sandslätt har hon skapat en oas och lagt mycket tid på att hitta just de växter som överlever i en sådan miljö.


Smakfullt komponerat och med många små roliga detaljer!


Inte ett ogräs har chans att sticka upp här i den täta mattan av olikfärgade blad.


Många vill ha-suckar hördes från alla trädgårdsintresserade som kom på besök under visningen.


Här kan Anna sjunka ner och njuta av utsikten över sin trädgård, men det blir nog bara korta stunder. En sådan här trädgård kräver många timmars hårt arbete och ett brinnande intresse. Roligt var det också att se hur en del grannar smittats av hennes skaparglädje. Åtminstone ett par trädgårdar i närheten var på god väg att bli lika fina.  http://annastradgard.blogg.se/4 kommentarer:

 1. Tack för ditt fina inlägg! Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Gaaaaah!!! Där kom det igen, mitt dammbegär! Hade jag bara en egen släpvagn att lasta jordmassorna på skulle jag tammefan börja spadgräva själv för att få till det!

  SvaraRadera
 3. Det är klart det var på Öland, Ni har ju allt där i fråga om växter. Så roligt tack för du visade oss,
  som inte har den tidningen.
  Fina bilder

  SvaraRadera
 4. Ja vad ska man säga..himmelriket nummer ett. Vad underbart kul det är att få ta del av sådana människors verk. Och vad glad jag är att du visade mig allt detta..jag synar allt med lupp. :)

  SvaraRadera