fredag 22 augusti 2014

Dags att rensa lite


Klopp klopp kloppkloppklopp lät det plötsligt. Vad var det? Jo skolan hade börjat och skolbussen körde förbi utanför på vår lilla gata. Det konstiga ljudet kom från alla ekollon på våra ekar utmed gatan när grenarna slog emot bussen övre delar. Dags att ge sig ut med sekatör och såg!


Ser ut att bli ett ekollonår i år. Fullt av små omogna nötter överallt.


På asfalten knastrar det när bildäcken krossar de nedfallna ollonen. 


Så där ja! Efter några timmars arbete var vi ganska nöjda. Kanske ska vi ta lite till när vi har tömt kärran på soptippen, när vi ändå är i farten. Så slipper vi nästa år!3 kommentarer:

 1. Ha, där påminde du mig om att jag borde lyfta luren och ringa min trädfällande bekanting! Min egen ek, en jämförelsevis rätt ansenlig sådan, är i behov av putsning. Den stod i alldeles för många tiotals år och trängdes med ett stort päronträd, vilket blev väldigt tydligt när jag lät ta ner det sistnämnda alldeles efter köpet av huset. Friseringsbehovet har m.a.o. varit påkallat länge, men inte haft särskilt hög prioritet. Kanske skulle det vara dags nu, så här snart tio år senare ..?

  SvaraRadera
 2. Så härliga inlägg Du gör. Att hålla undan grenar så det inte släpar på skolbussen, det är
  ju fantastiskt, topp 10 för ER

  SvaraRadera
 3. Mina trädgårdsträd inskränker sig till tre självsådda lönnar. Jag slipper ekollon således, men massor av löv blir det att räfsa bort när den tiden kommer. Fin kallmur på bilden (lärde mig, när jag var på Öland på konstresa, att det heter kallmur och inte stenmur :-).
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera