torsdag 14 augusti 2014

Främmande gäster


De växer precis på gränsen för vad de tål, de här främmande inslagen i min trädgård. Varje vår håller jag andan ända tills jag ser att det kommer gröna bladknoppar på dem och hittills har det gått bra. Den blå frilandshibiscusen förtrollar med sina ljusblå sidenlakan svepta runt pistill och ståndare.


I år är det mängder av knoppar så det blir säkert några veckors blomning.


Min häckfuchsia bjuder också på blomprakt. Vanlig som häck i England men här är jag glad över min lilla enda buske i rabatten.


Jag bor i växtzon 1 men man vet aldrig. Vintrarna och framför allt vårarna kan vara tuffa för känsliga individer.


3 kommentarer:

 1. Det är alltid lika spännande att se om ens "rariteter" har överlevt. Har också blå frilandshibiskus som blivit rätt stor och som jag var tvungen att flytta i höstas för poolens skull. Den så hemsk ut ett tag, men den har hämtat sig och nu hoppas jag på massor av blommor. Men så har jag planterat en liten vinrödsblommande med vit-grönbrokiga blad i våras också. Den ar växt till sig lite, men jag tror inte det blir några blommor i år.....
  Tack för tipset om "jourhavande biolog" ska försöka få tag på henne/honom!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. hittar Du dina växter i frökataloger?
  Vet ingen som visat så mycket som jag inte sett hos
  någon annan.. Stiligt och vackert

  SvaraRadera
 3. Jag försöker hålla liv i min pelargoner - de enda främmande växter jag har i vår trädgård. Men visst är det roligt att se så många fina bilder från din trädgård!
  Kram

  SvaraRadera