måndag 17 mars 2014

Vi slapp snön!

Visst, solen och vindarnas ö, men vi behöver inte 22 sekundmeter hela tiden!


Inget trafikvett alls! Tur att vi körde långsamt.


Så himla skönt att vi slapp den snö som det varnades för under helgen. Blåsten, däremot, håller envist i sig. Min granne var här och tittade på mitt stabila växthus (peppar, peppar) för hennes gamla hembygge  blåste omkull och gick i tusen bitar. Nu funderar hon på att köpa ett nytt trots att hon är 80+++. Strongt, tycker jag och tänker på min gamla farfar som inte tyckte det var någon idé att köpa ny vinterrock när han hade fyllt 75.


5 kommentarer:

 1. Vi slapp också snön, men jag tror att det är risk för någon typ av vit slabbig nederbörd idag. Jag hörde på radion att det snöat i Visby och här börjar molnen bocka upp sig nu.....
  Fin bild på rådjuren!
  Kram, INgrid

  SvaraRadera
 2. Vi fick inte heller någon snö som tur var! Men fy 17 vad det har blåst sista tiden. Idag var det jättefint på morgonen, men när man kom ut så var det isande kallt på grund av vinden. Blåste c:a 12-15 sekundmeter. Vi var uppe tidigt för Rolle skulle vara på sjukan i Visby och kolla ett öga redan klockan nio - tar 45 min dit och man vill ju vara ute i god tid. På vägen upp så mörknade det ordentligt, tror aldrig jag sett himlen så svart ut över havet - och när ovädret kom in över Visby så började det blåsa fruktansvärt - och så haglade det!
  Väl hemma igen så visade det sig att det inte varit så dåligt här, men i morgon - om det inte regnar - ska jag börja räfsa upp allt skräp som blåste ner i stormen. Ser riktigt hemskt ut på baksidan, trots att Rolle räfsat där en gång redan! Trist!!

  SvaraRadera
 3. så fina bilder från Öland .. Här slapp vi inte snön allt
  var vitt ute. Morgon-tösen sade till mig, att jag skulle
  akta mig för det var halt ute. Så var klockan 08,00 ungefär. , när jag åkte iväg 09,25 med Färdtjänst var
  redan all snö borta, full storm var det då.
  Märkligt väder.

  SvaraRadera
 4. Den där blåsten kan ta kol på folk och fä, inte kul.
  Kan man vänja sig vid blåst undrar jag, du som bor där och allt. Jag har så känsliga öron, så när det blåser använder jag öronvärmare, ja t.o.m. på sommaren om vindarna är riktigt kraftiga. Skyddar jag inte dem får jag rejäl öronsprång, usch o tvi . . .

  Tur ni slapp snön men vet du våren har bara börjat och April snö är inget ovanligt.

  Må fint/ Eva

  SvaraRadera
 5. Jag "lånar" kanske din mittenbild för att göra en tavla. Den är så fin! Även den första är vacker, men svårt att måla ett så upprört hav.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera