söndag 30 mars 2014

Ny butik på orten





I vår avfolkningsbygd är det extra roligt när några bofasta är kreativa och hittar på något. Nästa lördag öppnar en ny butik i "gamla apoteket" i Löttorp. Återvinning ingår i konceptet så begagnade möbler och saker upptar en del av lokalen. Den andra halvan ger plats åt traktens hantverkare för direktförsäljning eller reklamhörna med hänvisning till konstnärens egna lokaler. Dessutom finns det barnhörna, plats för en fikastund och utrymme för kursverksamhet och temadagar. De två damer som har startat verksamheten ser det hela som en träffpunkt för bygden, öppet sex dagar i veckan under sommaren och några dagar i veckan under vintern. Ett spännande initiativ!

5 kommentarer:

 1. Vilket lovvärt initiativ! Hoppas företagsamheten blir framgångsrik.

  För eget vidkommande håller jag oändligt långsamt på att komma igång med att få till en liten "butik" i bottenvåningen, där jag ska kunna feng-shuia bort alla onödiga pryttlar, pinaler, hantverksmaterial m.m. Men ack-ack-ack, en sån tid det tar att få ordning på oredan ...

  Idag t.ex, har jag ingen som helst lust att riva runt i gammalt bråte, för det är s.g.s. vindstilla och solen skiner. Även om inflammationen i högerhanden inte har gett med sig, så vill jag ändå ut och städa lite på gården. Det blir till att träna upp vänstern istället!

  SvaraRadera
 2. Oh så trevligt det verkar, vilken strålande
  ambassadör du är över Öland. Underbart att läsa
  och det märks att Du gillar detta själv.
  tack lilla vän för dina kommentarer hos mig

  SvaraRadera
 3. Vilken bra idé ! Hoppas att det går bra för dem.

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 4. Jaaaa eller hur..det är så roligt med nya koncept..jag bara älskar det. Vi har en nyöppnad second hand här..folk vallfärdar..det är skoj.

  SvaraRadera
 5. Ska tipsa Mirren om denna butik.
  Kram

  SvaraRadera