måndag 24 mars 2014

Vårmorgon på Öland


Jag var tidigt uppe vid norra udden men jag var inte först där. Flera ivriga fågelskådare fanns redan där. "Första gången i år som jag inte är ensam här" sa en av dem.


Men det går inte att ligga hemma och sova bort tiden när det är så otroligt vackert ute.


Utmed sjömarkerna sjunger lärkorna för fullt och från dungarna stämmer trastarna upp sina konserter. Till och med måsarnas skrin låter vackert så här års när de är alldeles nya för öronen.


Långt ute över vattnet drar ejdersträcken oavbrutet förbi på väg mot häckningsplatserna längre norrut. Ibland går de ner på vattnet och vilar upp sig. Det är en mäktig syn när tusentals ejdrar passerar. Någonstans på Öland hade man räknat till mer än 20 000 tidigt på lördagsmorgonen.5 kommentarer:

 1. Hejsan

  Vilka sköna bilder och mjuka färger. Det är kul se när ejdrar och andra flyttfåglar kommer in till Sverige och berättar för oss att våren är här.

  SvaraRadera
 2. Man var ju så orolig för att ejderstammen minskade så dramatiskt för några år sedan, men den kanske har återhämtat sig igen.
  Härliga bilder!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Visst är det underbart nu! Trots att jag sitter inne på kontoret så hör jag MASSOR av fåglar som kvittrar utanför just nu. Men fråga mig inte var det är för några. Det enda jag känner igen är koltrasten som vi har gått om här - och dom låter allra vackrast tycker jag!
  Men det finns ju andra fåglar jag gillar också, t.ex. strandskatan som du visade i förra inlägget!! *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. ja det är faktiskt vackert ute i Naturen nu.
  Var glad att Du kan ta dina promenadfer, på
  morgonen. Mornarna är bäst tycker jag.

  SvaraRadera
 5. Längtar till Öland.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera