fredag 14 mars 2014

Nattlig serenad


Nu är herr Padda i trädgårdsdammen igång igen! Större delen av natten har jag hört hans själfulla men något entoniga serenad genom det öppna sovrumsfönstret. Han sjunger, lyssnar, väntar och förhoppningsvis kommer det en intresserad hona snart som är beredd att lägga långa rader av svarta romkorn i dammen. Bilden är från förra våren. 


Det är inte bara från dammen det låter. Under dagtid är luften och ängarna fulla av kacklande gäss. Roligt för oss som skådar fågel men ett bekymmer för bönderna som får höstsådden naggad i kanten.
I dag är det en stor dag för mig men en orolig dag för maken. Jag ska nämligen iväg på årets första (men absolut inte sista) resa till en trädgårdsmästare. "Kanske måste ha stora bilen" säger jag och ler ljuvt, "och kanske släpkärran också". Maken bleknar. Men jag skojade bara. Det blir en mjukstart idag så han vänjer sig.
2 kommentarer:

 1. Visst är alla olika läten i naturen och i trädgårdar underbara. Kanske man njuter lite extra så här på våren. Det är bra att du "skolar" in din make lite försiktigt så att han inte blir "bångstyrig" ;) Kvinnans list...... :)

  TREVLIG HELG !
  Kram Marie

  SvaraRadera
 2. lilla vännen min Du bor ju mitt i ett litet Skansen.
  Tänk vilka skiftande öden du får närvara vid.
  Man bliver lite avundsjuk och suktar.

  SvaraRadera