tisdag 25 mars 2014

Grönt är verkligen skönt


Kraftiga, saftiga plantor med blå hyacinther är på väg upp.


De växer nästan dag för dag och imponerar med sin livsglädje.


När solen ligger på sprids det en speciell doft över uteplatsen. Inte som den finaste parfym från Paris men ändå en vårdoft förknippad med Öland. Det är kejsarkronorna som på så sätt gör sig påminda långt innan de börjar blomma.


Den lilla rosa blåsippan som jag fick tillstånd att gräva upp i en trädgård en bit härifrån för ganska många år sedan, trivs även hos mig och återkommer troget år efter år. I dag har vi klass 1-varning för starka vindar över Öland fram emot kvällen. Hoppas att det inte blir elavbrott för då måste jag ut och tända massor av värmeljus i växthuset.7 kommentarer:

 1. Visst är det så otroligt att man kan ha hyacinter i rabatterna, jag bara älskar dom!
  Visste inte att kejsarkronor doftar lite illa (?) för jag har inga sådana. Av någon anledning gillar jag dom inte - jag som brukar gilla ALLA växter. Kanske har jag känt doften någon gång och det är därför!?
  Vi har redan haft elavbrott två gånger nu på morgonen, trots att det inte börjat blåst ännu (men vinden kommer nog snart) och det är inte kul den här årstiden!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. God förmiddag!
  Visst har du rätt - energitjuvar kan vara väldigt jobbiga och bör sållas bort.
  Såg på vädret i morse och konstaterade att det härjar busväder över sydöstra delarna av vårt land. Här har vi än så länge strålande sol och ett par plusgrader, så jag tänkte göra en vända i trädgården med krattan nu på förmiddagen.
  Må så gott och kram!

  SvaraRadera
 3. Bra att du påminde om elavbrott. Förekommer ofta hos oss här på landet. Bäst att tappa upp lite vatten.
  Visste inte att det fanns rosa "blåsippor".
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 4. Jajustja, kejsarkronor! Det var det jag skulle skaffa förra året, men glömde bort :o/ För något år sedan grävde jag ner ett par julkorgshyacinter ute i trädgården, men problemet är att jag aldrig minns var. Så varje år lyckas (?) jag köra över dem i samband med första gräsklippningen och vid det här laget tror jag inte att de orkar försöka komma igen fler gånger.

  Men gud i himlen, vad det är underbart att våren äntligen är på väg så där riktigt på riktigt! Fast Klass 1-varningar kan vi nog klara oss utan, inte sant?

  SvaraRadera
 5. Ja vad är en parfym doft från Paris mot en vår-doft från Öland, jag förstår dig precis.
  Härligt när allt börjar kika fram, vi människor får vårkänslor också, det spritter i kroppen på oss.
  Känner du inte det . . . . ?!

  Tack för kommentar hos mig, så roligt att jag gjorde dig fnittrig på morgonen, det är kul att skoja !

  Ha en fin vårfrudag/ Eva

  SvaraRadera
 6. Grönt är skönt, absolut!
  Dina växter har redan kommit långt på väg. Jag täckte över mina kejsarkronor med gammal pelargonjord efter omplanteringen och det är jag innerligen glad för nu. Sedan kom mycket kyla och snö, vips så där bara när alla trodde att det var sommar och sol i farstun.
  Nu har vi vår!
  Jippii!:)

  SvaraRadera
 7. Men vilken växtkraft du har redan där på ön..jag blir lite avis..men absolut inte missunnsam... det är ju bara så härligt när vårsolen värmer så pass att växterna tar fart..Fart ja..jag hörde just på radion att Ölandsbron är inte o leka med just nu.

  SvaraRadera