fredag 28 mars 2014

Besiktning


Jag fick en kallelse i brevlådan och självklart åker jag iväg till den livsviktiga undersökningen. Mammografi har räddat livet på 1000-tals kvinnor, bland annat på mig. Jag fick tvinga till mig en remiss en gång av en gynekolog som inte tyckte att det fanns något att oroa sig för. Nej, det fanns ingen "knöl" men jag var envis eftersom jag kände att något var förändrat. Små tecken, nästan obefintliga,  som att jag alltid fick ändra ställning lite när jag sov på mage. Han gav med sig och skrev en remiss och några veckor senare låg jag på operationsbordet. Nu, tjugo år och sex operationer senare, tre för att få bort cancern och tre för att återställa så mycket som möjligt sitter jag här tämligen frisk. Till alla kvinnor: Gå iväg på undersökning så fort du anar att något är förändrat eller blir erbjuden undersökning av ditt landsting! Lyssna inte på alla olyckskorpar som tjatar om "utsätta sig för onödig strålning" och annat.

När man ändå är i stora staden blir det lite shopping också.

Speciellt i den här typen av butiker trots makens suckar.5 kommentarer:

 1. En viktig och väl befogad uppmaning!
  Här på Gotland är man väldigt bekymrad över att det är så många som struntar i de här livsviktiga undersökningarna. Man kan undra vad det grundar sig i - rädsla kanske - man sticker huvudet i sanden och vill inte veta.

  Ha en skön dag och hoppas att ditt prov är bra den här gången.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Du förstår jag är för gammal för detta nu. Det är flera år se jag blev kallad. När man fyllt 80 så räcker det tycker dom nog. Man kan ju gå privat, men det
  får vara för mig nu. Varje gång man duschar känner man ju efter, det får räcka. konstigt att inte folk hörsammar det fullt ut. jag tror det var till 73 år, om man
  inte minns fel-
  kram Hajan

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att du stod på dig och fick komma till sjukhuset genom det. Jag förstår du gått igenom en del och jag vet själv hur det kan vara. Man lär sig att vara glad och tacksam över livet och om hur skört det är.

  roligt att du passar på med lite trevlig shopping. Visst det är vi väl värda. :)
  TREVLIG HELG !
  Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Helt rätt, att man ska mammografera sig bara man får! Och lika rätt, att man ska stå på sig när man själv känner på sig att någonting är galet.

  Visst finns det diplomerade hypokondriker ibland oss, som har ont både här och där hela tiden, men de är ändå i minoritet. Läkarna borde därför fästa större vikt vid vad patienten säger, som ju faktiskt är den allra mest sakkunniga när det gäller sig själv. ”Hellre fria än fälla” borde vara något de får intrummat på läkarlinjen, tills det sitter som en brännmärkning på hjärnhinnan.

  TUR att du är av sorten man inte kör över hur som helst!!

  SvaraRadera
 5. Download Jalada Supreme Sporting. А lot ߋf I desired tօ do ended uр Ƅeing speak
  to businesses whoo Һad loads tҺat mսst be shifted and fіnd vehicles tо advance thosе
  weights. ϒoս can find numerous products at tɦis surroundings: Equipmwnt enjoy, Veery ѕmall Decorative mirrors, complementing Wallets, Diamond jewelry,
  Yoga exercise accessories, аlong witɦ Ԝork
  οut Fits for women.

  Αlso visit mү weblog :: free games solitaire download

  SvaraRadera