torsdag 28 februari 2013

Djungel och annat exotiskt


Stolt pappa

"Du måste prova djungelgurka" sa Brita, när jag träffade henne."Det är det bästa jag har odlat någon gång. Fullt med pyttesmå gurkor som kan ätas som de är, läggas in eller blandas i sallader. Till och med i fruktsalladen passar de bra." Nu har jag en påse frö här och läser på baksidan att den också kallas för mexikansk vattenmelon, att den är lättodlad med en intensiv växtkraft. Det ska bli spännande! Några vårtecken kan jag också rapportera om i dag. Kamelbonden Bengt berättade i går kväll att årets första kamelkalv har sett dagens ljus och den första sånglärkan har siktats nere på södra Öland! Det börjar ordna till sig!

2 kommentarer:

  1. Yes, djungelgurka är grejor! Jag hade en sån planta för två år sedan (fådd av snälle grannen R) och den växte som bara tusan. Frukterna var näpna till formatet och påminde till smaken om ... gurka. Men spaljera i god tid, kvinna! För de drar iväg som bara attans när de sätter igång :o)

    SvaraRadera
  2. Så spännande både med kamelkalv och djungelgurka. Djungelgruka har jag aldrig hört talas om förut, men det låter verkligen intressant. Det skulle jag nog kunna tänka mig att ha en planta av.

    Ha en fin dag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera