tisdag 12 februari 2013

Kaffe hos grannen

Alla har vi vintermössorna på

Extraknäcker som sjömärke

Hacke får övergå till margarin när talgen är slut

Minusgraderna ger inte med sig, så i går blev det sparkfärd med skinnvantarna på till grannen som bjöd på kaffe. Vi tittade bland annat på hennes tavlor på väggarna. De är så roligt. Hon har en historia att berätta om varenda tavla i huset. Orkideerna blommar på för fullt på hennes fönsterbänkar och om dem finns det också mycket att berätta. Vem hon hade fått dem av, hur hon har varit nära att kasta någon av dem ibland och hur de återkommer år efter år med blommor. Trots att hon, som de flesta av oss, upplevt mycket både på gott och ont under sitt liv, andas hennes hus harmoni och trivsamhet.

4 kommentarer:

 1. Det låter som en riktigt trevlig eftermiddag!

  Din bild på skarven är jättefin. Det är annars en fågel som jag inte gillar något vidare. Här har de ockuperat min barndoms badplats, Barlastkajen, där vi under många, långa härliga somrar lärde oss simma.

  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Oh så härlig samvaro!

  margareta

  SvaraRadera
 3. Jag gillar inte heller skarvar normalt - tycker dom ser lite otäcka ut av någon anledning - men det där "sjömärket" var jättefint! Trevliga grannar du har!!

  SvaraRadera
 4. Det är nog ingen som kan påstå att skarvar är vackra men vem har sagt att man måste vara det. Jag blev tvungen att titta noga för att se om det var en livslevande skarv som satt högst upp.

  Det är bra att umgås med personer som ger energi och inte bara tar och jag är säker på att grannen fick lika mycket tillbaka.

  SvaraRadera