onsdag 13 februari 2013

Semlor

Vi hade bestämt oss för att åka till Borgholm igår. Det skulle inte börja snöa förrän på eftermiddagen och vi behövde köpa en ny säck med bantningsfoder till lilla vovven plus lite andra ärenden. Ja det har gjort skillnad på vovvens vikt. Det känner jag vid kvällens massagestund, kanske skulle köpa en säck för personligt bruk också. Nåväl, redan efter någon mil kom snön flera timmar för tidigt så det blev en långsam färd i yrvädret. I morgontidningen hade vi sett att Södviks bageri skulle hålla extra öppet fettisdagen till ära, så vi svängde förbi där på hemvägen (då hade jag redan glömt tanken på dietmat). På konditoriet var det varmt och mysigt och fullt med folk. Någon hade åkt ända från Byxelkrok enbart för att köpa semlor. Vi köpte varsin semla och jag kunde få min favoritsort, den med mandelmassan utvispad i grädden. En god limpa köpte vi dessutom. Så fortsatte vi resan i snön, nu ännu försiktigare med vår last av semlor och kom lyckligt och väl hem.

6 kommentarer:

 1. Tack för din hälsning på min blogg! Roligt att få kontakt med en Ölandsblogg:)

  SvaraRadera
 2. Tyvärr ingen semla för oss igår men vet att det finns fina bakverk i Södvik. Vi åker ofta till Öland för nya upptäckter då vi är nya i Kalmar.

  SvaraRadera
 3. För oss och ni som bor på landet, riktiga landet, kan det ibland bli lite extra besvärligt när det kommer en massa snö. Snötäcket hade sjunkit ihop så pass i förrgår att vi kunde gå ut i trädgården och börja linda in en del i solskyddande täckplast. Vi hann med min lilla "rosenfolly" och så tog vi vinstockarna. Men sen var jag så iskall att jag inte kände händerna längre, så då avbröt vi.
  Så igår tänkte vi fortsätta med den långa rosenspaljén vid infarten men det tillät inte vädret - det snöade. Det har det gjort idag med, men nu har det slutat så vi kanske går ut och gör det på eftermiddagen.
  Rosenspaljén är ju 12 m och så ska det vaa skydd på båda sidorna, så det tar ju en stund att sätta upp. Dessutom måste Rolle skotta först så vi kommer fram! Fast han klev ut genom döerren precis nu - så man blir väl tvungen att göra det. Usch!!

  SvaraRadera
 4. Hej Kerstin!
  Åh, det såg verkligen gott ut. Ibland så får man trotsa vädrets makter för att få det efterlängtade vad det än må vara. Som vanligt så stämmer det ju aldrig med dessa prognoser hit och dit. Hm, man kanske skulle köpa en säck av lilla vovvens mat..
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Hi hi en säck dietmat..ja det vore väl något det..noop semlor känns bättre..va..mandelmassan i grädden? Det var nåt nytt det :)

  SvaraRadera

 6. Mandelmassa från COOP på Värmdö, bulle från bageriet på Conde Carvalhal och så lite vispgrädde med bäst före datum 20130527.
  Mums för tre i förskingringen!

  Kramar från Pettsons

  SvaraRadera