måndag 18 februari 2013

Ja, inte vet jag...
...vad rubriken ska vara i dag. Jag går här och vattnar mina blommor och så får jag plötsligt se att den lilla blå campanulan på matbordet återfinns perfekt inramad i den gamla spegeln en bit ifrån. Små guldkorn i vardagen! Ett härligt gäng "gubbar" knep en finalplats i Melodifestivalen. "Vi skäms lite över att vi tog en plats från ungdomar som behöver den bättre. Vi gjorde det här mest på skoj." sa de efteråt. Då vill jag säga: "Sluta skämmas!!" Det behövs lite motvikt mot den trend som härskar nu. Vackra, sexigt klädda (eller oklädda) tonåringar som står och vrider sig och där inte sångrösten kommer i första hand, börjar vi få nog av. Det visar röstresultatet här och också de två melodier som ligger som etta och tvåa på Svensktoppen just nu. Ja ja, jag vet att jag börjar bli gammal och bitter, speciellt en grå och kall tidig måndagsmorgon som idag! I morgon lovar jag att vara positiv igen.

6 kommentarer:

 1. Härliga vårlika blommor i den vackra krukan och så perfekt den passar in i spegeln.
  Måste erkänna att jag undviker Melodifestivalen i alla dess former trots att den härjade i vår stad denna gång. Det märker vi inte så mycket av här ute på landsbygden, det är mest sånt vi kan läsa om i Norran även om jag känner flera som åkte in till stan för att uppleva spektaklet i levande livet. Det är säkert kul för dom som gillar den sortens upplevelser men dit hör inte tråkiga jag.

  SvaraRadera
 2. Våra väder är väl ungefär likartade antar jag. Mulet och grått och regn och snö på väg påstår radion Gotland.

  Vilka härliga bilder på din Campanula, den sista är ju helt bedårande.

  Jag sitter och ser Morden i Midsomer under tiden som det är Melodifestivalen, så jag är inte helt informerad om alla inslagen, men gubbarnas låt var käck och rolig, men om det är något som kan platsa i ESC vete katten!

  Ha en fin måndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Fin med blått! Gubbarna, jag dom var lite kul tycker jag, men jag hoppas att de inte vinner stora finalen. Än så länge tycker jag inte det är någon låt som är så där "euforisk"... vi får se vad lördagen har att erbjuda! Tråkväder är det hos mig, om bara solen kunde komma fram lite....kram Anette

  SvaraRadera
 4. Gubbarnas låt var helt okej...gillar inte när det sjungs på engelska...vi gamlingar måste väl få lite att glädjas åt också och inte bara ungdomarna...! ;-) Eller hur...!

  Ha en fin dag!

  Steffe

  SvaraRadera
 5. Så fin bild i din spegel spegel på väggen där säg vilken den vackraste blomman är.....
  ack jag såg ej melodifestivalen, men jag kan tänka mig hur det gått till..Kram Karina

  SvaraRadera
 6. Ja, jag tyckte " gubbarna " var bra ja'
  allt annat låter så lika.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera