lördag 23 februari 2013

Isande blått
Vi åt rabarberpaj i går! Du, sa jag till maken, det är nog första gången jag äter det i februari. Jag fick rabarber i somras av en god vän och kom på att jag hade ett par burkar kvar i frysen. Innan fikat med pajen hade vi varit på en snöig tur till Norra udden. Hopblåsta drivor, inte plogat och is överallt under snön. Med ålderns rätt börjar jag bli lite harig och påminde maken om att vi inte skulle orka skjuta loss bilen om vi fastnade. "Fastnade"! Som alla bilkörande äkta män tog han det som en förolämpning. Jag fortsatte inte diskussionen utan koncentrerade mig på fåglarna som flög över vägen emellanåt. Väl framme vid udden insåg jag att det var värt den mödosamma bilturen. Så vackert med alla färgskiftningar på himlen, vattnet och isen!

6 kommentarer:

 1. Så vackert!
  Och vilken tur att ni inte fastnade med bilen.
  Rabarberpaj i februari - det tror jag aldrig att jag ätit, men varför inte.

  Ha en fin fredag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Hej Kerstin!
  Ja, det var verkligen vackert men man måste vara lite försiktigt både med bilkörningen och vad man säger till oss män ;)
  Jag tar ditt rabarberpaj ätande som ett tecken på att vi snart får sommar! Nu, var jag kanske lite för optimistisk..
  Ha en fin lördag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Oj du så fint..jag njuter verkligen av att få ta del av dina ord o bilder. Jag har så lätt för att leva mig in i allt du skriver som om jag är med dig lite.Sitter i baksätet och nickar instämmande. Jepp män har en förmåga att alltid tro sig kunna :) men det är väl en bra egenskap om man tänker efter..:)

  SvaraRadera
 4. Jag blir imponerad av att svanarna hos er kan gå på vattnet! Så annorlunda bilder mot dom vi i inlandet fångar med våra kameror, vackert, vackert.

  SvaraRadera
 5. Vackra vinterbilder! Låter gott med rabarberpaj, en försmak av sommaren:)
  Ha en trevlig lördagkväll!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 6. Vilken skön blogg du har:) Undrar om du har bloglovin att följa med?

  Om du gillar inredning kan du kolla in min blogg:)

  Ha en kanondag

  LOVE Maria från inredningsvis.se

  SvaraRadera