lördag 16 februari 2013

Ljus och värme




Jag har ett stort behov av att åka en sväng till Ölands norra udde flera gånger i veckan. I går var det en sådan dag. Vädret var lite grått och disigt och tyvärr blev det värre och värre ju längre norrut vi kom. Vid de sista brevlådorna på vägen ut var det byamöte. Två personer stod och samtalade. Den ena var fiskaren på orten. "Det finns inga fåglar idag" sa han. "Jag har just varit ute på vattnet och det var alldeles tomt. Men du kanske hittar någon sällsynthet i alla fall" sa han. "Man får aldrig ge upp" sa jag, "rätt som det är händer det". Tomt var det ändå på min korta promenad i diset. En optimistisk talgoxe satt och sjöng på en gren, tre havsörnar satt och vilade upp sig långt ute på isen och svanarna trampade runt i issörjan och längtade efter våren. Vi åkte hem, eldade en brasa i kaminen och tände några ljus. Ännu är det långt till vår innan rönn i blomma står, sov du lilla vide, än så är det vinter!


5 kommentarer:

 1. Godmorgon lilla Kerstin! Nu är det sportlov och jag kände för en liten sväng till dig och ditt Öland! Det kändes både välbekant och välkommet och det är sådana turer jag också gillar synd att vi inte kan sammanstråla för en tur gemensam. Säker på att vi haft mycket att ventilera. Gillar din hängande ljusstake alldeles speciellt att den är av hjärtform. Ett varmt hjärta som brinner för människor och djur är guld värt. Och det har du! Spisen går varm även här speciellt så där en festlig fredagskväll. Kram Ingela Försöker ha en del funderingar även på fb. På alla hjärtans dag under rosen blev det några fler rader. Mycket med tanke på dig Kram kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Jadu Kerstin...visst är det något speciellt med rovisar...helt klart och en utmaning oavsett gömsle eller inte...tålamodet prövas intill bristningsgränsen alltsomoftast men när det smäller till så är det värt all väntan!
  Idag är grådisigt och vädret denna höst och vinter måste gå till historien som det sämsta i mannaminne...soldagarna äro lätt räknade på ena handens fingrar...men men optimisten tror på en morgondag! :-)
  Fina bilder på sparvhöken men det är en grym gynnare som inte gör någon urskiljning på offer!

  Ha en fin fortsatt helg!
  Steffe

  SvaraRadera
 3. Jag har fortfarande inte fått svar på min fråga som jag skrev. Därför ypprepar jag nu inlägget här. Hej! Vi brukar vara nere på öland på somrarna sedan 2005 så vi känner VÄÄÄL till ön. Då under midsommar och kanske i juli. vi brukar då bo på Ottenby Vandrarhem. Vi får dse om vi tar en tur i sommar. Var på Öland bor du?

  SvaraRadera
 4. Det är ju jättehärligt att få tända en brasa eller åtminstone ett ljus när man varit ute i gråvädret. Så häftigt att få se tre örnar. Jag har sett en på nära håll för några år sedan och blev enormt imponerad.

  Vilken enormt vacker ljuskrona det är på din första bild, för visst hänger den i taket. Jag tycker mig se det i alla fall.

  Ha en riktigt härlig helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Man skall inte ge vika för sina behov, ibland kryssar man nåt gott, fastän mest noll.

  SvaraRadera