söndag 24 juni 2012

Vallmotid
Nu är det vallmons tid i trädgården. Plötsligt slår det ut en orangeröd blomma på något oväntat ställe och lika snabbt är den överblommad och en vacker frökapsel är det enda som återstår. I går såg jag en otrolig färgkombination då en vallmo slog ut framför en kruka med mörkröda klöverblad. Det ska jag ta en bild på tänkte jag. Några timmar senare när jag kom med kameran var vallmobladen borta med vinden. Egentligen vet jag inte var all vallmo kommer ifrån. Den finns i alla storlekar, från pyttesmå till riktigt stora, men vackra är de och de får gärna översålla min trädgård under några veckor.

4 kommentarer:

 1. Det verkligt fina med vallmo av alla de slag är ju just det att frökapseln egentligen är lika vacker som själva blomman! I år har jag för första gången blommande jättevallmo, t.v. endast av samma kulör som de på dina bilder här, men det ska finnas fler färger (om frösådden inte gick helt fel). För ett par år sedan fick jag mängder av frön från bloggkompisen Monkan. Det är de som nu vuxit till sig och går i blom - och det är SÅ HIMLA ROLIGT!!

  Nu väntar jag med spänningen på hur pionvallmon ska se ut. Det är en ny bekant, som jag köpte frön till i våras. Och jag säger som du: vallmo får gärna översålla min trädgård :oD

  SvaraRadera
 2. Visst är dom överdådigt vackra och det är egentligen väldigt spännande att se hur, var och när dom blommar. Man vet ju aldrig riktigt vilken färg eller storlek dom är i. Har sått två - eller var det kanske tre - stycken sorter i rosa och lila och sen har jag fått två plantor varav en blommat nu med stora gula luftiga blommor. Vad den andra är i för färg vet jag alltså inte.
  Sen har jag också dom vilda i samma färg som dina som jag inte haft hjärta att rensa bort.....

  SvaraRadera
 3. hallå..frestas inte..jag vill till Öland nu ju till de fina blommornas lilla värld.Kram Karina

  SvaraRadera
 4. De oransjerøde valmuene er min absolutte favoritt.
  Har prøvd å så frø mange ganger, men de trives ikke her. Men akkurat nå er hagen full av knall oransje og gule valmuer. Forstå det den som kan?

  SvaraRadera