fredag 1 juni 2012

Matgäst??

De flesta matgästerna är varmt välkomna till oss, men ibland känns det lite tveksamt. Som i går när jag plötsligt fick se den här gynnaren i trädgården. Jag följde noga hans förehavanden, beredd att knacka på rutan eller springa ut om han började ta för sig av mina ömt vårdade växter. Dessbättre tog han bara en och annan tugga av det som vi vid högtidliga tillfällen kallar för gräsmatta, men mera liknar en torrbacke med sedumarter, backtimjan och trift. Men visst påminner han starkt om en känguru, den lilla fältharen, med sina långa starka bakben.

3 kommentarer:

 1. Ha,ha bra att du är på din vakt Kerstin! Jätte söta och roliga att se på men precis som du säger så får de vara på rätt sida om staketet till trädgården.
  Ha en fin dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. När jag tittade på bilderna av haren så slog mig precis det du skrev nedanför, så lik en känguru haren är. Eller kanske tvärtom, kängurun ser ut som en jättelik hare.

  I trädgården vill man nog helst slippa både hare ochkänguru.

  SvaraRadera
 3. Vi har också bara vanliga stora harar här, rabbissarna finns nästan bara nere vid kusterna som tur är. Hade bekanta som hade ett sommarställe i närheten av havet och dom fick sätta hönsnät runt bilen när dom parkerade; Rabbissarna bet sönder bromsslangarna!

  SvaraRadera