onsdag 13 juni 2012

Tindrande barnaögon





I går kom det en hel busslast med förskole- och lågstadiebarn på besök till Skäftekärr och jag fick äran att vara guide för en av grupperna, ett tjugotal förskolebarn med lärare. Småflickorna flockades runt mig och beundrade mitt halsband medan killarna genast gjorde egna utflykter åt alla håll. Till slut gick de fint på led ner till järnåldersgården. Alla stod andäktigt med stora ögon när jag frågade om de tyckte att jag skulle knacka på järnåldershuset för att se om någon var inne. "Kom in hit" ropade någon inifrån mörkret och barnen fick försiktigt gå in och sätta sig på bänkarna runt elden.Det var dagens järnåldersman, Jon, som fick svara på många frågor t ex "hur gammal är du?". I dag har jag en hel lång dag utan något inbokat och jag njuter av blotta tanken på det medan jag beundrar dammens näckrosor och en badande koltrast genom sovrumsfönstret.

6 kommentarer:

 1. Du är klok ( tidigare inlägg om att stoppa tiden) och är även guide och har förmågan att njuta. Bra gjort :)

  Kram
  Aci

  SvaraRadera
 2. Tjejer och smycken - det slår aldrig fel;-) Vad roligt att vara guide sådär. I den där åldern brukar de "suga i sig som svampar".Det blir väl lite annat senare i livet. Ha en skön ledig dag. /Anette

  SvaraRadera
 3. Det med barnen måste varit en underbart fin upplevelse. Är dom tillräckligt små så är dom ju så vansinnigt rättframma och kommer med roliga frågor.
  Du skrev attdu avundades mig sopporna, men kanske inte när man ska leva på dom - bara dom - i en månad. Man kan riktigt längta efter något att tugga faktiskt.
  Precis som dig så har jag en gubbe som inte gillar soppor (förutom hemgjord ärtsoppa och hummersoppa), så han hade aldrig grejat den här kosten - men för mig har det gått enormt bra. Har redan tappat dom kilon jag ska inför operationen!

  SvaraRadera
 4. Så spännande för barnen att få vara med om en sådan guidning! Det kommer dom ihåg bra mycket lättare än att bara läsa om saker och ting.

  Så vackert med blommande näckrosor!

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  ja, nog behövs det ett par regn innan mattan återgår till grönt, men det gör inget bara oaserna i den är vattnade. Skulle inte 5 år på varje år vara en bra deal "ler". Skulle då inte vilja ha ett ungt ansikte på en gammal insida för tänk så svårt det måste vara för dem att skratta. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 6. Oj..är de äkta..ser ut som plast..va snygga näckrosor..

  SvaraRadera