torsdag 21 juni 2012

Att turista hemma


Byxelkroks hamn

Skogsjärnvägens troll är tillbaks i sina sommarvisten

Även vid Böda Skogsjärnvägs lilla söta station kan  man få vänta på tåget

Vår yngste gäst, fyra månader gammal

Jag är ofta ute på turer runt norra Öland men vanligtvis letar jag efter olika fåglar eller kanske växter ibland. När man har gäster blir det något helt annat. I går turistade vi runt Neptuni åkrar, Byxelkroks hamn och Skogsjärnvägen. Våra gäster hade bokat en "egen" resa med tåget och då passade också järnvägens trollansvariga att åka med och placera ut alla små troll på sina platser inför den ordinarie trafiken, som börjar på midsommardagen. I dag åker gästerna vidare men vi får ett annat besök. Sotaren! Undrar just hur väl mottagen han blir i alla midsommarstädade kök med mat på gång på alla bänkar och spisar.

5 kommentarer:

 1. Aj, aj... sotaren på besök dagarna före midsommaren, inte så särskilt välkommet kan jag tänka!
  Trevlig Midsommar!/Bea

  SvaraRadera
 2. Tack så jättemycket för allt. Så roligt att träffa er igen... vi har verkligen njutit av semestern.. nu sitter vi i bilen och zacharias pratar hej vilt med sin nallespeldosa... kanske han berättar om sin upplevelse på norra Öland ?många kramar från Maria med familj..

  SvaraRadera
 3. Inom för att önska er en härlig midsommar. Kan undras, det är nog inte så roligt att vara sotare heller... just i dessa dagar. Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att sotarna nu för tiden är väldigt försiktiga och så har dom effektiva dammsugare.

  En trevlig midsommar önskar jag dig och de dina!

  SvaraRadera
 5. Glad midsommar till dig på vackra Öland.kram Karina

  SvaraRadera