måndag 4 juni 2012

Mat

Mycket handlar om mat så här års, både i och utanför huset. Gäster anländer på löpande band och grönsaker och bär börjar anas i trädgården. I en av odlingslådorna växer salladen fortare än vi hinner med och mellan raderna spirar purjolöksplantorna. Potatisen sticker upp men några av plantorna fick nog ett frostnyp i yttersta bladspetsarna förra veckan. Jordgubbar och tomater blommar och till och med rosmarinen som överlevde vintern utomhus, har fått några blå små blommor. Familjen hackspett är tacksam över de jordnötter som vi serverar och den grå flugsnapparen är bara en av alla som förvandlar trädgårdens skadeinsekter till nyttig föda åt ungarna. Jag hörde förresten på något vetenskapsprogram att insekter i någon förädlad form kan bli framtidens mat och en räddning undan svältkatastrofer. Mums!

2 kommentarer:

 1. Igår var jag på första trädgårdsvandringen, en trädgård med över 350 trädpioner som stod i blom, så det är mycket på gång nu.
  Du har så rätt, det blir före och efter på mig också - om det nu funkar att gå ner. Man vet ju aldrig.....men jag har redan gått ner först 4kg ner "tjejerna" var här och så 3 kg (av dom 5 som måste bort innan op) sen jag kom hem för en vecka sen!

  SvaraRadera
 2. Mmmm du det är så trevligt med besök av olika små matgäster..

  Hmmm insekter till mat..svälj..ja ja alla sätt är bra :)

  Du har en härlig sajt min sköna..och du bor på öarnas ö..lyckliga du..

  SvaraRadera